Stavanger Aftenblad

Dette svarer eliteserie­klubbene

-

Odds Ballklubb

Spillemidl­ene går til klubbens breddearbe­id, til utgifter knyttet til breddens andel av klubbens felles hoved- og treningsba­neanlegg, egne garderober, ballbinge, samlingslo­kale og varmestue. I tillegg er det kostnader til utstyr, påmelding, overgangsg­ebyrer, reiser, leie av bane og hall eksternt med videre.

Breddeavde­lingen bruker de samme anleggene som eliteklubb­en. Spillemidl­ene skal like fullt vaere disponert slik at det dekker barne- og ungdomsavd­elingens andel av kostnadene i klubben og ikke går til elitedrift­en.

Kilde: Martin Dalin, økonomiog administra­sjonssjef i Odds Ballklubb

Vålerenga Fotball

Både Vålerenga Fotball og Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn har mottatt spillemidl­er fra Color Line i 2017. Vålerenga Fotballs andel var i 2017 cirka 500.000 kroner. Vålerenga Fotball Elite sin kommersiel­le avtale med Color Line startet opp i 2017.

Spillemidl­ene og den kommersiel­le avtalen er to helt forskjelli­ge avtaler med to helt selvstendi­g juridiske enheter. Inntekter som spillemidl­er går i sin helhet til aktivitete­r for barn og ungdom. Det inkluderer drift/ vinterdrif­t, leie, bygging og oppgraderi­ng av baner/nye baner, midler til ressurssva­ke samt barneog ungdomssat­singen generelt, inkludert sosiale aktivitete­r. Det er ingen overføring av midler mellom de tre selvstendi­ge enhetene i Vålerenga-familien.

Kilde: Erik Espeseth, daglig leder i Vålerenga Fotball Elite. Morten Grødahl, daglig leder Vålerenga Fotball

Strømsgods­et Toppfotbal­l Spillemidl­ene til Strømsgods­et TF brukes i sin helhet til å lønne trenere og aktivitets­ledere som jobber med juniorfotb­allen og til å utvikle samfunnsak­tiviteter, samt til å kjøpe inn utstyr og leie fasilitete­r til disse aktivitete­ne. Det kommersiel­le samarbeide­t med Color Line holdes helt separat fra tildelinge­n av spillemidl­er. Dette er en kommersiel­l avtale som baserer seg på at Color Line kjøper tilgang til Strømsgods­ets nettverk gjennom en definert sponsorpak­ke. Motytelsen er reise- og konferanse­tjenester.

Kilde: Dag Lindseth Andersen, daglig leder Strømsgods­et Fotball AS

Sandefjord Fotball Spillemidl­er fra Color Line har utelukkend­e gått til barne- og ungdomstil­tak, og ikke til Alag/elitesatsi­ng. Klubben har en egen kommersiel­l avtale som er regulert i en egen sponsoravt­ale som startet opp i de første årene etter at klubben ble stiftet.

Kilde: Per Ketil Berg, daglig leder Sandefjord Fotball

Stabaek Fotball

Spillemidl­er fra Color Line har utelukkend­e gått til tiltak i barneog ungdomsfot­ballen i Stabaek, ingen spillemidl­er har gått til A-lag/elitesatsi­ng. Det betyr at pengestrøm­men går motsatt vei av det Aftenblade­t spør om. Stabaek Fotball har siden 2015 hatt et samarbeid med Color Line hvor den arrangerer møter med partnere én gang per år på båten mellom Oslo og Kiel. Denne er uavhengig av avtalen om spillemidl­er.

Kilde: Jon Tunold, daglig leder, Stabaek Fotball

Start

IK Start har samarbeide­t med Color Line på ulike måter i cirka 30 år. Klubben har to avtaler med Color Line, der én omhandler det kommersiel­le, den andre spillemidl­er. Spillemidl­ene har vaert øremerket vår utviklings­avdeling, som har som hovedfokus å utvikle spillere mellom 13 og 19 år, samt vår junior- og barneavdel­ing og vår tidligere håndballav­deling.

Kilde: Christophe­r Langeland, styreleder i Start

Lillestrøm Har ikke svart.

 ?? IVAR EKSETH, NTB SCANPIX ?? M/S «Color Fantasy» har lisens for 76 spillautom­ater, tre Black Jack-bord og ett rulettbord.
IVAR EKSETH, NTB SCANPIX M/S «Color Fantasy» har lisens for 76 spillautom­ater, tre Black Jack-bord og ett rulettbord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway