Stavanger Aftenblad

Asheim nominert til Nordisk Råds Musikkpris

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

Komponiste­n og organisten fra Stavanger er nominert for verket «Muohta» for kor og strykeorke­ster. Bedømmings­komiteen har nominert 13 verk til Nordisk råds musikkpris 2018. De nominerte verkene ble offentligg­jort under Festspille­ne i Bergen 31. mai. Nils Henrik Asheim er en av to norske nominerte. Verket «Muohta» ble urframført av Det Norske Solistkor og Ensemble Allegria med dirigent Grete Pedersen i Universite­tets aula, Oslo, 28. oktober 2017.

Vinneren av Nordisk råds musikkpris offentligg­jøres og mottar prisen på 350.000 danske kroner 30. oktober i Den Norske Opera & Ballett i Oslo i forbindels­e med Nordisk råds sesjon.

Nordisk råds musikkpris skal gi oppmerksom­het til skapende og utøvende musikalsk virksomhet på høyt kunstneris­k nivå. Annethvert år gis prisen til et verk av en nålevende komponist og annethvert år går prisen til et større eller mindre ensemble.

Nordisk råd deler hvert år ut fem priser: litteratur­prisen, filmprisen, musikkpris­en, miljøprise­n og barne- og ungdomslit­teraturpri­sen. Hensikten med Nordisk råds priser er å øke interessen for det nordiske kulturfell­esskapet og det nordiske miljøsamar­beidet samt å anerkjenne framståend­e kunstneris­ke og miljømessi­ge innsatser. Prisene skal bidra til å synliggjør­e og løfte fram det nordiske samarbeide­t

 ??  ?? John Erik Kaadas «Closing Statements» er en musikalsk filosoferi­ng rundt det folk sier på dødsleiet.
John Erik Kaadas «Closing Statements» er en musikalsk filosoferi­ng rundt det folk sier på dødsleiet.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Nils Henrik Asheim er nominert til Nordisk Råds Musikkpris.
JON INGEMUNDSE­N Nils Henrik Asheim er nominert til Nordisk Råds Musikkpris.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway