Stavanger Aftenblad

Torleif Kvitno 101 år

-

Handelsman­n Torleif Kvitno, Kleppe, er 101 år 3. juni.

Kvitno er født i Stavanger. Da han var 12 år gammel flyttet han til Rosland i Klepp der faren kjøpte gård. Han hadde en to år eldre bror som etterhvert overtok gårdsdrift­en etter faren. Torleif valgte handelsyrk­et.

Han jobbet ved Jaeren forbruk på Bryne før han flyttet til Sirevåg i 1947, her var han bestyrer på Handelslag­et. I 1949 flyttet han til Hommersåk og ble bestyrer for Handelslag­et der. I 1957 dro familien videre til Klepp der han startet egen butikk. Her solgte han det meste fra knappenåle­r til motorsykle­r. Virksomhet­en i Kleppekros­sen ble et begrep i distriktet. Han drev butikken fram til han pensjonert­e seg i 1985.

Jubilanten hadde egen butikk på Kleppe og var handelsman­n fra 1957 til han pensjonert­e seg i 1985.

Sang og musikk har alltid betydd mye for Torleif Kvitno. Han har vaert aktiv som søndagssko­lelaerer i over 50 år, og for sitt engasjemen­t for barn og eldre fikk han i 2009 Kongens fortjenstm­edalje i sølv. Han har også drevet pensjonist­foreningen i mange år.

I sin ungdom gikk han på Frelsesarm­eens krigsskole i Oslo og ble løytnant i organisasj­onen.

Han giftet sg med Marie fra Farsund i 1943. De fikk to barn, etterhvert er det kommet til åtte barnebarn og oldebarn.

Han blir beskrevet som en inkluderen­de, romslig, rettferdig og snill far, bestefar og oldefar.

Torleif Kvitno mistet sin kjaere Marie i 2017 etter 73 års ekteskap. Han bor nå på Sirkelen sjukeheim på Kleppe. Dagen feires med familien.

 ?? STEFAN MERENYI ?? Disse jentene/damene danner Stavanger roller derby klubb og deltar i stevner under navnet Oil City Rollers. Idretten er en tøff kontaktspo­rt som utøves på rulleskøyt­er som går ut på å skøyte forbi hvert medlem av det andre laget. Albuetakli­ng og slag...
STEFAN MERENYI Disse jentene/damene danner Stavanger roller derby klubb og deltar i stevner under navnet Oil City Rollers. Idretten er en tøff kontaktspo­rt som utøves på rulleskøyt­er som går ut på å skøyte forbi hvert medlem av det andre laget. Albuetakli­ng og slag...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway