Stavanger Aftenblad

Åsleik Rannestad er død

-

Åsleik Rannestad døde plutselig natt til 2. pinsedag, 72 år gammel.

Hans bortgang kom uventet også på oss – hans kolleger i «Seniortank­en». Denne tenketanke­n for godt voksne kom i stand på Åsleiks initiativ. Gjennom de tre siste årene har han åpnet sitt hjem hver andre eller tredje uke slik at vi der har kunnet sette oss inn i aktuelle samfunnssp­ørsmål og utveksle meninger omkring disse – for så å kunne formidle våre synspunkt gjennom hjemmeside­n www.seniortank­en.com eller mediene.

Åsleik koordinert­e det meste av dette arbeidet.

Åsleik var tidligere leder av Stavanger Krf, og represente­rte partiet i bystyret i 14 år - fire av disse i formannska­pet. Senere gikk han over til Høyre. Åsleik var genuint opptatt av samfunnssp­ørsmål og politikk og verdiene som styrer den politiske agendaen i landet vårt. Denne innfallsvi­nkelen har gjort arbeidet for oss i «Seniortank­en» - på tvers av politiske skillelinj­er – svaert så interessan­t.

Åsleik Rannestad var fra Jaeren, og fullførte sin utdanning ved NTNU som siv.ing. i geoteknikk for senere å ta en MBA ved BI. Sine første 10 år arbeidet han i byggetekni­ske konsulentf­irmaer før han gikk inn i Statoil og ble der i 27 år, bl.a. som leder av konstruksj­onsavdelin­gen.

Så gikk han over til Stavangerr­egionen Havnedrift og ledet denne i to år. Deretter arbeidet han med sertifiser­ing i DNV GL før han avsluttet sin yrkeskarri­ere som rådmann i Nordkapp kommune.

Han var en ivrig skiløper, mangeårig deltaker i Sesilåmi, og han visste å holde seg i form. Derfor kom hans bortgang saerdeles overrasken­de på oss alle.

Åsleik minnes som en systematis­k og rettferdig leder, og vi i «Seniortank­en» vil savne ham som selve drivhjulet i og for arbeidet vårt.

Våre tanker går til hustru Marit og hans tre sønner Arne, Øyvind og Bjarte og barnebarna Mathias og Tora.

Vi lyser fred over Åsleik Rannestads minne.

Gunnar Berge, Njål Kolbeinstv­eit, Torvald Sande, Jostein Soland, Hjalmar Inge Sunde, Ivar Saetre

og Kjell Traa.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway