Stavanger Aftenblad

Spissess blir joker mot Kongsvinge­r

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Spiller spiss-esset Kent Håvard Eriksen fra avspark eller er han på benken når Sandnes Ulf tar imot Kongsvinge­r i kveld?

Trener Bengt Saeternes putter Eriksen inn som joker i kortstokke­n, én som dukker opp når du minst aner det.

Først 75 minutter før avspark får motstander­en fra svenskegre­nsen, i ytterkant av Finnskogen og naer nabo til Eriksens hjemsted, Skarnes, beskjed.

–Vi røper at Kent er i troppen og spiller mot Kongsvinge­r, men ikke når eller hvor mye, sier Saeternes til Aftenblade­t.

Sandnes Ulfs mest ettertrakt­ede spiller forrige sesong har slitt med skader gjennom flere kamper, først ankeltrøbb­el og så vondt i et kne.

–Jeg trodde det holdt med ankelen, men utover i kampen mot Mjøndalen kom smertene i kneet tilbake, sa Eriksen til Aftenblade­t under returen til Gardermoen søndag kveld.

Eriksen er preget

– Skavankene har preget meg, tilføyde han åpent.

Derfor er fysioterap­eut Lars Marvik og trener Saeternes enige om et alternativ­t treningsop­plegg for 26-åringen som nylig knyttet seg til Sandnes Ulf ut sesongen 2021. Han har stått over all ordinaer trening denne uken. De lyseblå har ambisjoner om å bli toppen, om å utfordre Ålesund, Sogndal, Viking og Mjøndalen i kampen om én av to plasser som gir direkte opprykk til eliteserie­n.

– Vi har flinke folk, men vi er nødt til å heve kvaliteten. Du så det mot Mjøndalen.

Laget nøler

– Etter en laber første omgang, kom vi tilbake og kjørte kampen etter pause, men vi er upresise når vi vinner ballen, setter fart og skal skape sjanser.

– Vi nøler, vi er ikke tydelige nok, tilføyer han.

– Pasningene går ofte på tvers på midten. Hvorfor ødelegge fremdrifte­n slik?

– Planen er annerledes, saerlig på hjemmebane. Her skal vi vaere fremoverle­nte, spille fort og fremover. Det er slik jeg ønsker vi skal opptre, forsikrer treneren.

Kveldens motstander, Kongsvinge­r, har vist seg å vaere vanskelig få has på i Sandnes. Spissen Adem Güven har herjet.

Güven er et gufs

Han scoret to ganger da KIL vant 3–0 i Sandnes 29. oktober i fjor, han scoret to da Sandnes Ulf tapte kvalikkamp 0–2 i 2016, og han scoret gjestenes ene mål da lagene spilte uavgjort på Sandnes stadion 11. september 2016.

–Jeg forstår at noen dveler med dette, men for meg er det et ikke-tema, vi har et helt nytt lag i år, minner Saeternes om.

Dessuten vet han med seg selv at Kongsvinge­r lar seg slå. De lyseblå har vunnet to av de tre siste på Gjemselund­en stadion ved Glomma.

Brix er tilbake

Saeternes gleder seg over at Kristian Brix er tilbake for fullt etter sykdom. Torsdag gjennomfør­te han hele treningen på Austrått sin gode grasbane.

Formasjons­treningen røpet at Brix kan gå rett inn på laget.

Dessuten vil kaptein Niels Vorthoren få en viktig og mer offensiv rolle enn da han ble liggende langt bak på midten mot Mjøndalen.

Kongsvinge­r kommer for øvrig til Sandnes stadion med to dager mindre hvile enn hjemmelage­t, men og med opplevelse av seier og fornyet selvtillit etter 2–1 over Ullensaker/Kisa i seriekampe­n tirsdag.

Kjenning på trenerbenk­en Kaz Sokolowski, far til Tomasz som var i Viking, har overtatt treneransv­aret, en mann Bengt Saeternes kjenner godt fra tiden i Brann der Sokolowski var assistentt­rener.

– Jeg vet hvordan de spiller, blant annet at laget ønsker å spille ball bakfra.

– Men de kan komme med en overraskel­se, du vet aldri. Og de har gode spillere, understrek­er Bengt Saeternes.

Han slipper å møte gode Niklas Castro som har karantene, men nevnte Adem Güven er tilbake etter skade.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway