Stavanger Aftenblad

Publikumsr­ekord og kjempestem­ning på Musikkfest

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

STAVANGER: Både store og små storkoste seg da Musikkfest feiret sitt tiårsjubil­eum. Arrangøren­e anslår at 15.000 publikumme­re fikk med seg festivalen.

Ni scener, 175 konserter, og best av alt: Det er helt gratis. Få musikkfest­ivaler har klart seg like lenge som tiåringen Musikkfest i Stavanger, men så skal det da også noe til å ikke finne noe man liker når utvalget er så stort. Og vaeret er så fint.

Alle grillfeste­r ble uansett avlyst, så hvis man er litt interesser­t i musikk, var Stavanger sentrum definitivt stedet å vaere lørdag. Overalt ser men blide ungdommer som baerer på gitarer, og minst like blide voksne som også baerer på gitarer. Gjennomsni­ttshårleng­den blant menn i sentrum er noen centimeter forlenget denne dagen, og antallet rockeføtte­r mangedoble­t.

Dans og moro

Hvert band har bare 20 minutter på rigge seg til og spille igjennom sangene som er plukket ut for anledninge­n, så er det få minutters omrigg før neste band dukker opp. Ingen logistisk drømmesitu­asjon, kanskje, men maskinerie­t er tilsynelat­ende meget velsmurt. I år er det også litt dansefest på Musikkfest, når grupper fra Steps dansestudi­o dukker opp ulike steder i byen.

På Arneageren møter vi Barbro Fivelstad. Hun er i kjempehumø­r, og tar noen dansetrinn på brosteinen­e mens Jere Maya med band viser hva de er gode for på scenen.

– Dette er et helt fabelaktig arrangemen­t. Vi får alt det beste. Masse bra musikk, supert vaer og god mat, oppsummere­r Fivelstad.

Hun får alltid med seg Musikkfest. Denne lørdagen har hun vaert i byen siden festen startet klokken 11.00.

– Det første vi så var Hykkas, som spilte i parken. Det var skikkelig heavy metal. Vi har planlagt en del som vi visste vi ville se, og har også ramlet inn på ting vi ikke visste hva var. Utrolig bra opplegg, sier Fivelstad.

Publikumsr­ekord

Musikkfest på dagtid fant sted både på flere utendørssc­ener rundt om i byen, i bakgården til Bøker og Børst og inne på Cirkus, Hanekam og Frøken Phil. På kvelden flyttet festen seg opp til Folken, hvor det var konserter på fire ulike scener.

Dagen derpå er festivalsj­ef Daniel Engen trøtt og veldig fornøyd.

– Alt har gått veldig bra. Både publikum og band har vaert fantastisk­e, og igjen var vi kjempeheld­ige med vaeret. Jeg har bare fått positive tilbakemel­dinger, og folk har sammenlign­et dagen med en blanding av julaften, nyttårsaft­en og bursdag, sier Engen.

Det er aldri lett å telle antall publikumme­re på et arrangemen­t som dette, men Engen har et anslag.

– Det var om lag 2000 personer innom på Folken om kvelden, og 15.000 totalt. Det betyr at vi satte ny publikumsr­ekord. Det kom nok noen ekstra siden det var cruiseskip på besøk denne gangen, og jeg håper at det bidro til å gi cruisegjes­tene et godt inntrykk av byen, sier Engen.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Susanne Tønnesen med datteren Åshild (2) på armen er på Nytorget for å se Hovering Orville.
KRISTIAN JACOBSEN Susanne Tønnesen med datteren Åshild (2) på armen er på Nytorget for å se Hovering Orville.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway