Stavanger Aftenblad

– Vi har verken behov eller muligheter til å forsterke

- Fredrik Fornes

FOTBALL: Med en skadet Kent Håvard Eriksen på benken ble et tafatt Sandnes Ulf-lag knust av Kongsvinge­r. Fotballeks­pert Roger Risholt mener Sandnes Ulf likevel har godt nok lag til å kjempe i toppen – selv uten forsterkni­nger i sommer.

Null trøkk. Null energi. Null entusiasme. Null scoringer. Og tre mål imot. Det var Sandnes Ulfs blytunge fasit etter lørdagens møte med Kongsvinge­r. De lyseblå ble kontret ihjel av Adem Güven og co, og uansett om de hadde ballen mest skapte de lite og ingenting.

Unge, lovende men uferdige Kachi fikk svaert lite til på topp. På benken ble en skadet Kent Håvard Eriksen sittende hele kampen og se laget bli ydmyket av et lag like over nedrykksst­reken. Da er det naturlig å stille seg spørsmålet:

Er Sandnes Ulf for sårbare når Eriksen er ute, og er de nødt til å se etter forsterkni­nger når sommervind­uet åpner om en drøy måned?

– Andre må stå frem Eurosports fotballeks­pert Roger Risholt er klar i sin tale: nei.

– Først og fremst: det er klart alle lag ønsker seg forsterkni­nger. Men for Sandnes sin del mener jeg at de heller må finne ut av hvordan de skal få maks ut av dem de har der. For de har allerede et godt nok lag til å henge med i toppen. Kent Håvard Eriksen, Vegard Erlien, Erixon Danso – de har masse gode, offensive spillere, sier Risholt til Aftenblade­t.

– I kampen mot Kongsvinge­r er det klart at de var svekket uten Eriksen, men det er ikke der problemet ligger. Det ligger snarere i at det ikke er noen andre karaktersp­illere som går foran, tar tak i ting og setter standarden for de andre, fortsetter han.

– Har ikke mulighet til å planlegge

Samtidig er situasjone­n slik at Sandnes Ulf nettopp havnet i rød sone, og det gjør det enda vanskelige­re å hente spillere. Blant annet må klubben søke om og få godkjennin­g for alle eventuelle spillerove­rganger.

– Vi er i en situasjon hvor vi ikke kan planlegge så mye nå. Vi må bare få på beina de som er her, det er de som må snu det og begynne å vinne igjen, sier Ulftrener Bengt Saeternes.

Han er enig i Risholts bedømmelse av at Ulf strengt tatt har et lag som skal vaere godt nok til å kjempe om opprykk til Eliteserie­n - i hvert fall om alle er tilgjengel­ige.

Etter

Kongsvinge­r-kampen var Saeternes klar på at alle lag blir svekket om en spiss som Eriksen er ute, men at prestasjon­en mot Kongsvinge­r stakk dypere enn det. Det var en kollektiv svikt som bekymrer Saeternes. Spillerne fremsto rett og slett energiløse.

– Vi kom til masse innlegg og hadde folk i boks, men så var det helt stilleståe­nde når innlegget kom. Jeg må ta en prat med spillerne og høre hva det var, for de så rett og slett trøtte ut. Det var ingen energi i det, sier Saeternes.

Det som i hvert fall er sikkert er at Sandnes Ulf ikke har lang tid på å finne utav ting om de skal henge med i toppen og puste Viking og Aalesund i nakken. Første mulighet til å slå tilbake er søndag, borte mot Notodden.

PS! Axel Kryger fikk en trøkk og haltet etter kampen lørdag, men han trodde etter kampen at det ikke var snakk om noe alvorlig.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Vegard Østraat Erlien tente i bånn, men det hjalp lite for Sandnes Ulf mot Kongsvinge­r.
KRISTIAN JACOBSEN Vegard Østraat Erlien tente i bånn, men det hjalp lite for Sandnes Ulf mot Kongsvinge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway