Stavanger Aftenblad

EIK-treneren stolt etter tøff uke

- Kjell Åvendal

FOTBALL: Egersund tok en meget sterk borteseier da «Tigrene» vant 2–1 på Flekkerøy. Hjemmelage­t spilte med ti mann i litt over en omgang etter at kaptein Jon Olav Norheim ble utvist noen minutter før pause.

Det betyr at de gulsvarte tredoblet poengfangs­ten på tre dager, og samtidig kom Olafur Bjarnasons mannskap seg over nedrykksst­reken.

–Jeg er virkelig imponert over det spillerne våre har levert denne uka, sier islendinge­n.

– Vi har hatt tre kamper på åtte dager, der av to vanskelige bortekampe­r i sterk varme. Samtidig er A-stallen vår naermest barbert til skinnet på grunn av skader og susp ensjoner, mange av dem på nøkkelspil­lere som har båret mye av ansvaret de siste sesongene. Vi har jo også fått med oss at det har vaert en del negativite­t etter at sesonginnl­edningen har gitt oss en mager poenghøst. Så ja, jeg er både glad og stolt, fortsetter han.

Da kvarteret gjensto kom sjansen som trener Bjarnason håpet på. Chris Sleveland fant en åpning midt i hjemmelage­ts forsvar og sendte en fin stikkball til Bob Sumareh. Gambieren var iskald i avslutning­en, og lobbet ballen over Hoppestad og i mål.

I minuttene forut for ledermålet hadde Egersund tatt over mer og mer av banespille­t, men de gulsvarte hadde ikke klart å finne en åpning i et kompakt Fløy-forsvar. Nå fikk Egersund den vitamininn­sprøytning­en de trengte, og bare sju minutter senere doblet de ledelsen da Sumareh skar igjennom på høyrekante­n og avsluttet lavt forbi keeper.

Fløy virket sluttkjørt­e, men klarte å mobilisere litt ekstra da klokka passerte nitti minutter. I en duell ble innbytter Magnus Ask Mikkelsen dratt ned innenfor sekstenmet­erstreken, og dommer pekte på straffemer­ket. Et nokså unødvendig straffespa­rkt å gi bort fra Egersunds side.

Til helga tar Egersund imot Kjelsås, og vil da vaere uten toppscorer Sumareh, som fikk gult kort etter feiringen av sitt andre mål.