Stavanger Aftenblad

Sommerkrop­pen

-

DRØSET: Av fullstendi­g ubegripeli­ge grunner kom bikini-sesongen som en stor overraskel­se også i år.

Dette var året da det definitivt skulle skje. Tiltakene skulle settes inn i god tid før 17. mai, slik at det var en viss sjanse for at bunaden ikke ville reagere med rå latter når den ble hentet fram fra glemselen bakerst i klesskapet.

Ved en inkurie gikk det ikke slik, men det var heldigvis mange uker igjen til det ble aktuelt å vise seg offentlig i badetøy. Det var i hvert fall det de fleste av oss trodde. I stedet ble det som kjent en hetebølge uten sidestykke, som førte til at selv de mest klimaskept­iske av oss ble tvunget til å kle oss i noe lett for ikke å forgå av heteslag. Dette skjedde lenge før vi hadde rukket å kvitte oss med vedhenget som hadde opparbeide­t seg gjennom de mange hustrige vinterkvel­dene hvor vi ikke gadd å gå tur eller trene, men i stedet parkerte i sofaen sammen med vin, chips, sjokolade og andre ting som gjør vinterlive­t verd å leve. Vi vet jo at straffen kommer om sommeren, men at straffen skulle komme allerede i mai, var litt uventet.

Det som gjør det hele ytterliger­e komplisert, er at det er omtrent umulig å foreta seg noe slankende når det er så fint vaer som det har vaert i det siste. Turtempoet blir automatisk skrudd ned til en umotivert subbing nesten uten framdrift. Det er jo så varmt. Og det er bare galninger som oppholder seg på treningsse­nteret når det er minst 25 grader ute. Da er det jo mye bedre å trene utendørs. Vi må jo benytte oss av det fine vaeret, sier vi. Det mener vi helt til vi kommer ut i det fine vaeret, og oppdager hvor mye mer fristende det er å legge seg ned på en solseng i stedet for å trave rundt i joggesko.

Så nå får vi bare håpe på et vaeromslag. Da skal det nok bli gang på sakene. Neida.

Vi vet jo at straffen kommer om sommeren, men at straffen skulle komme allerede i mai, var litt uventet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway