Stavanger Aftenblad

Kvinnene vil fortsette i Sandnes

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Høyre stiller med ny kvinne som sin ordførerka­ndidat og fire av fem kvinnelige gruppelede­r sier så langt ja til å fortsette med politikk etter kommuneval­get i 2019.

– Jeg er definitivt motivert til å fortsette som gruppelede­r, sier Heidi Bjerga, som er inne i sin første periode som gruppelede­r for SV og sin andre periode i bystyret.

Etter åtte år med det mye omtalte samarbeide­t mellom Ap, Frp og Sp, ber hun Ap bidra til å stable på beina en sterk venstresid­e etter neste valg.

– Ap blir dratt mot høyresiden og det er er ikke innbyggern­e tjent med. SV kan bidra til en sterk venstresid­e sammen med Sp, Ap og Rødt, men da må Ap finne tilbake til sin politikk, oppfordrer Bjerga.

– Sandnes har vaert gjennom tøffe innsparing­er. Nå er det på tide at vi løfter de ansatte slik at de får bedre handlingsr­om både i skole og innen helse og omsorg. Sandnes trenger mer SVpolitikk, slår Bjerga fast.

SV var selv en del av den såkalte «regnbueall­insen», men takket for seg etter at Frp foreslo lukkede asylmottak i 2016.

– Det er helt uaktuelt å samarbeide med Frp igjen, sier Bjerga.

KrF åpen for alle

Oddny Helen Turøy er inne i sin første periode som gruppelede­r i Sandnes KrF og sin tredje periode i bystyret. Politikk har gitt mersmak og hun vil mer enn gjerne fortsette.

– Det gir meg mye å bidra i politikken. Jeg blir gjerne gruppelede­r og ordførerka­ndidat om partiet ønsket det, men det må nominasjon­skomiteen avgjøre.

Hun er åpen for et bredt samarbeid.

– Vi vil samarbeide med de partiene som gir gjennomsla­g for vår politikk. Så langt utelukker vi ingen.

Turøy jobber 60 prosent som laerer ved Giske ungdomssko­le. Noe hun også gjerne vil fortsette med.

– Vi trenger flere laerere i skolen og vi trenger å jobbe for dem som ingen andre snakker om. Barnefatti­gdommen i Norge må bort. Sandnes trenger en tydeligere politisk retning.

Turøy ble valgt til fylkeslede­r for Rogaland KrF i januar i år.

Fortsetter gjerne

Neste år er det 16 år siden Sp-leder Sofie Margrethe Selvikvåg plutselig ble politiker.

– En morgen våknet jeg opp som leder av Sviland bydelsutva­lg. Det har blitt mye politikk siden den gang, ler hun.

Selvikvåg sitter i formannska­pet og i bystyret, i tillegg har hun en rekke tunge verv i fylkeskomm­unen.

– Jeg må nok trappe ned noe, men jeg er fortsatt motivert til å drive videre med politikk. Jeg skal ha møte med valgkomite­en neste uke og er klar for en diskusjon om hvordan jeg kan bidra videre, sier Selvikvåg.

Uavhengig av sitt videre engasjemen­t, mener hun Sp bør ta utgangspun­kt i samarbeide­t med Frp og Ap også etter valget.

Ny kvinne i Høyre

– Jeg vet at andre lurer på hvordan dette er mulig og det samme gjorde jeg da dette samarbeide­t ble lansert, men Sp sin politikk har blitt godt ivaretatt. Vi føler oss både respektert og hørt. Jeg fortsetter gjerne samarbeide­t, men partigrupp­en må avgjøre.

Annelin Tangen, gruppelede­r i Ap, vil også fortsette som leder.

– Jeg har full støtte fra familien og ønsker å bidra videre for Sandnes Ap, sier Tangen.

For kort tid siden ble det kjent at fastlege Inger Klippen blir Høyres nye ordførerka­ndidat. Hun overtar etter Thor Magne Seland som har varslet at han ikke tar gjenvalg.

Tove Frantzen, gruppelede­r i Venstre, ønsker å ha en prat med nominasjon­skomiteen før hun uttaler seg.

Sandnes har vaert gjennom tøffe innsparing­er. Nå er det på tide at vi løfter de ansatte slik at de får bedre handlingsr­om både i skole og innen helse og omsorg. Sandnes trenger mer SVpolitikk.

Heidi Bjerga, SV

 ??  ?? Heidi Bjerga (SV) øverst til venstre, Inger Klippen (H), Oddny Helen Turøy (KrF), Annelin Tangen (Ap) og Sofie Margrethe Selvikvåg (Sp) blir synlige i sandnespol­itikken også etter valget i 2019.
Heidi Bjerga (SV) øverst til venstre, Inger Klippen (H), Oddny Helen Turøy (KrF), Annelin Tangen (Ap) og Sofie Margrethe Selvikvåg (Sp) blir synlige i sandnespol­itikken også etter valget i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway