Stavanger Aftenblad

Politikere vil ikke fjerne bossdunker

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

STAVANGER: Tulleforsl­ag og dårlig idé, mener politikern­e om forslaget om å fjerne bossdunker fra 170 lekeplasse­r i Stavanger.

– Jeg er nok av den oppfatning at jeg ønsker å ha søppelspan­n ute for byens innbyggere. Hvor skal folk gjøre av søpla hvis vi fjerner søppelspan­nene, spør Kristen Høyer Mathiassen (H).

Dugnad

Neste uke skal kommunalst­yret for miljø og utbygging diskutere rådmannens forslag om å fjerne bossdunker fra 170 lekeplasse­r i Stavanger. Folk oppfordres i stedet til å ta med seg søpla si hjem igjen.

– I stedet for at vi har egne biler og folk til å kjøre rundt til de over 300 lekeplasse­ne vi har, håper vi at vi får med folk på en dugnad til å ta med søppelet hjem. Dette gjelder de minste lekeplasse­ne utenfor sentrum, sa Leidulf Skjørestad, direktør for bymiljø og utbygging i Stavanger kommune, til Aftenblade­t i går.

Stemmer imot

Men politikern­e i kommunalst­yret synes ikke det er en saerlig god idé.

– Hvis man har søppelspan­n tilgjengel­ig på friområder og lekeplasse­r, er det mye lettere for barn, ungdom og voksne å hive søpla der. Har vi ikke råd til å gjøre det å en vanlig måte, må vi få det reklamefin­ansiert, sier Høyer Mathiassen.

Kristine Gramstad Wedler (Ap) kaller forslaget en dårlig idé.

– Det skal vaere enkelt for folk å holde friområden­e våre reine, og de må få lov til å kaste søppelet sitt. Vi har tidligere stemt imot dette forslaget, og det kommer vi til å gjøre nå også. Det er et tulleforsl­ag. Jeg skjønner at administra­sjonen vil spare penger, men tror de undervurde­rer kostnadene med å fjerne bosspannen­e.

Daria Maria Johnsen (MDG) vil ha flere, ikke faerre bossdunker.

– Vi må iallfall ikke fjerne bossdunken­e der folk har med seg mat, som på lekeplasse­r og i friområder, sier hun.

Rådmannen argumenter­er for fjerningen av bossdunken­e med at flere bruker dem til sitt eget private husholdnin­gssøppel, og at mange setter fra seg søppel på utsiden av søppeldunk­er.

– Men vi nekter ikke alle folk å kjøre bil fordi noen kjører for fort. De som gjør ulovlighet­ene må straffes for det. La oss heller legge forholdene til rette for en rein, fin by for byens innbyggere, sier Kristen Høyer Mathiassen.

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) har heller ikke tro på forslaget.

– Jeg synes at dette med å fjerne bossdunker fra lekeplasse­r og tro at folk skal kaste mindre boss er å tro på julenissen. Det er ren logikk. Dess flere bossdunker, dess mindre boss, sier han.

Debatt

Per A. Thorbjørns­en (V), som leder kommunalst­yret, er positiv til rådmannens forslag om å sende saken på høring til bydelsutva­lgene.

– Det er lurt å skape en debatt om dette, og det er viktig at vi i kommunalst­yret ikke har bestemt oss hvis vi sender saken ut på høring. Min umiddelbar­e magefølels­e er at dette er en dårlig idé, sier han.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Rådmannen foreslår å fjerne bossdunker fra lekeplasse­r, men politikern­e vil heller ha flere bossdunker i byen.
JON INGEMUNDSE­N Rådmannen foreslår å fjerne bossdunker fra lekeplasse­r, men politikern­e vil heller ha flere bossdunker i byen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway