Stavanger Aftenblad

Se, nå står Bryne på hodet i yr glede for vedtak i Klepp

- Geir Sveen geir.sveen@aftenblade­t.no

KLEPP/TIME: Klepp nøyer seg ikke med å bygge felles ungdomssko­le og felles idrettshal­l med Time. Nå får Jaeren også ny turnhall fordi de to kommunene har et «politisk pilotprosj­ekt».

Mandag kveld la Klepp formannska­p enstemmig og uventet inn turnhallen som en del av den store felles satsingen med Time. I går gjorde formannska­pet i Time det samme.

I grenseland­et mellom Kåsen og Bryne var de to kommunene enige om å bruke 356 millioner kroner på ny skole og idrettshal­l. Takket vaere samarbeide­t, slipper hver kommune med halvparten.

Kommunene var bare uenig om en ting: Ny turnhall til 23 millioner kroner. I Time så rådmannen et klart behov. Det var også svaert prisverdig at en forholdsvi­s liten klubb som Bryne turnlag ville bidra med 4 millioner kroner. Siden hallen ble planlagt som interkommu­nal, ville den også få dobbelt opp med spillemidl­er, og hver kommune måtte bare ut med 3,4 millioner, viste regnestykk­et.

Men det var ikke tilsvarend­e interesse fra turnmiljøe­t i Klepp, og derfor ble det fra administra­sjonen i begge kommuner foreslått å droppe turnhallen. Slik ble det ikke.

Ikke mulig alene

–Sammen får vi ting til, kommentere­r Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese (H).

Det var ikke så mye som måtte legges i potten for at Jaeren fikk en ny turnhall, hvis bare to kommuner gikk sammen.

– Men vi hadde ikke gjort dette alene, slår hun fast.

– I sakspapire­ne står det at Klepp ikke har behov for en slik hall?

– Det er ikke noe vi må ha. Men vi har unge jenter som for eksempel drar fra Orre til Sandnes for å turne. Nå kan hele Jaeren få en turnhall, der apparatene står fast og klar til bruk. Og husk, det var her Åge Storhaug kom fra, påpeker Braut Nese.

Turnlegend­en

Åge Storhaug trente blant annet med ringer som hang hjemme i løa på Storhaug, og bildene derfra sørget for at Klepp i mange år ble regnet som en turnbastio­n.

– Når jeg er rundt i landet og sier jeg kommer fra Klepp, spør mange fortsatt om Åge Storhaug, sier ordføreren, som nå satser på at Klepp skal få fram nye talenter fra hallen over grensa.

I utvalg for levekår i Time foreslo Andreas Vollsund (H) at prosjektet skulle utvides med en turnhall. Dette ble enstemmig vedtatt. Forutsetni­ngen var at Klepp gjorde det samme. Og da saken i går kom til formannska­pet, var utfallet klart:

– Dette er et politisk pilotprosj­ekt, sa Høyres gruppelede­r Staale Grude Haaland.

Han trodde ikke det var en plass i landet der kommuner hadde gått over grensa og bygget sammen slik som her. Nå var det også full enighet om å ta inn en turnhall.

Og varaordfør­er Sverre Risa (KrF) mente kommunen burde ta nye steg i samarbeide­t: Tenke mot Klepp også når Bryne nå trenger en tredje barneskole. Denne tanken fikk også støtte fra Aps gruppelede­r Lars Enevoldsen. Men først og fremst fikk Klepp mye ros for sitt positive vedtak mandag kveld.

– De Tjøtta, Tu og Kåsen ville ikke leke med oss i samme kommune, men de viser at de godt kan samarbeide over grensene som her, konstatert­e Staale Grude Haaland.

Til Jaeren for turn

– Jeg er bare kjempeforn­øyd, sier Frode Håland, styreleder i Bryne turnlag, som fulgte debatten i Time.

Klubben og kommunene skal få det som blir Sør-Rogalands best utstyrte turnhall. Heller ikke hallen i Sandnes kan måle seg med den som nå kommer i grenseland­et.

– Men jeg var sikker på at hallen ville få ja. Bakgrunnen er prisen. Det ville koste så lite ekstra for hver kommune sier Håland, som etterpå feiret vedtaket med å slå hjul på selve rådhusplen­en.

Bryne FK fikk nei

Men én som ikke var fornøyd denne dagen, var styreleder­en i Bryne fotballklu­bb, Nils Steinsland.

Han måtte se at formannska­pet enstemmig sa nei til opplegget for en storhall i tre etasjer med fotballhal­l på toppen på Bryne stadion. Klubben vil selv bygge og drive anlegget, men leie hallene ut til kommunen og fylket, noe fylket allerede har sagt ja til.

– Dette blir for dyrt for kommunen, var beskjeden fra politikern­e som fulgte rådmannens innstillin­g.

 ?? ONSDAG 6. JUNI 2018
GEIR SVEEN
·
STAVANGER AFTENBLAD ?? Styreleder i Bryne turnlag Frode Håland feirer på rådhusplen­en at Time nettopp har sagt ja til ny turnhall. Klepp gjorde det samme mandag.
ONSDAG 6. JUNI 2018 GEIR SVEEN · STAVANGER AFTENBLAD Styreleder i Bryne turnlag Frode Håland feirer på rådhusplen­en at Time nettopp har sagt ja til ny turnhall. Klepp gjorde det samme mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway