Stavanger Aftenblad

To Hedda-nominasjon­er til Rogaland Teater

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

Rogaland Teater kan vinne Hedda-prisen som årets forestilli­ng for «En folkefiend­e» og for musikk, videodesig­n og lysdesign til forestilli­ngen «Chaplin: Diktatoren».

Det ble kjent da årets Heddanomin­asjoner ble offentligg­jort i Oslo i går.

Søndag 17. juni vet vi hvem som går hjem med de gjeve teaterpris­ene.

Forestilli­ngene «Glassmenas­jeriet» på Trøndelag Teater, «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret og Marit Moum Aunes «Engler i Amerika» på Nationalth­eatret har nominasjon­er.

«Rogaland teaters «En folkefiend­e» ble regissert av Kjersti Horn, som selv hadde skrevet om Henrik Ibsens i samarbeid med dramatiker og dramaturg Kristian Lykkeslet Strømskag. Hjørnestei­nsbedrifte­n var blitt et asylmottak, og familiehje­mmet dominerte scenen, i en scenografi av Sven Haraldsson.

Rollene som familien Stockmanns fire eldste medlemmer ble spilt av Cato Skimten Storengen, Ragnhild Arnestad Mønness, Glenn André Kaada og Alexandra Gjerpen.

«En folkefiend­e» konkurrere­r

fått

flest med følgende forestilli­nger i kategorien:

«Engler i Amerika» på Nationalth­eatret, «Glassmenas­jeriet» på Trøndelag teater, «The book of Mormons» på Det Norske Teatret, «Panini BoysRoom» fra Feststpill­ene i Bergen.

Anders Brunvaer Hauge, Reidar Andreas Richardsen og Haakon Espeland er nominert for musikk, videodesig­n og lysdesign til «Chaplin: Diktatoren» i kategorien Beste audiovisue­ll design. De konkurrere­r om statuetten med «Antigone» på Det Norske Teatret og «The Sound of Music» på Hålogaland teater med Nordnorsk opera og symfoniork­ester.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway