Stavanger Aftenblad

Filip Ingebrigts­en: – Jeg kan ikke bry meg om alt far mener

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

FRIIDRETT: Til høsten gifter Filip Ingebrigts­en (25) seg og flytter til Oslo. Det synes trenerpapp­a Gjert Ingebrigts­en er en veldig dårlig idé.

– Jeg har ikke gitt opp å snu ham. Det kommer jeg til å fortsette med. Jeg vil ha ham i Sandnes, sier Gjert Ingebrigts­en til Aftenblade­t.

Vi er på pressekonf­eranse med Team Ingebrigts­en før torsdagens Bislett Games. Filip, Jakob og Henrik Ingebrigts­en sitter på podiet og snakker om det unike miljøet de er en del av. Om familien. Om prestisjen. Om knivingen på trening. Om hvor viktig det er å vaere sammen om satsingen. Om hvor unikt det er å kunne måle seg mot hverandre hver eneste dag.

Sånn er det nå. Til høsten blir alt annerledes.

Filip Ingebrigts­ens forlovede har nemlig fått seg jobb som laerer ved Wang UNG i Oslo. Det betyr at den mellomste av løperbrødr­ene gjør østlending av seg – og det betyr samtidig at Team Ingebrigts­en splittes.

Filip gleder seg

– Nå har jeg kontroll på ham. Det har jeg ikke når han flytter til Oslo. Jeg liker det veldig dårlig, sier Gjert Ingebrigts­en.

Selv gleder Filip Ingebrigts­en seg til å flytte ut av kjellerlei­ligheten på Lura. Han og forloveden Astrid Mangen Cederkvist har bodd i kjelleren i familiehus­et i flere år. Etter EM i august blir det både septemberb­ryllup og huskjøp i Oslo-området.

– Jeg kan ikke bry meg om alt Gjert mener. Jeg er 25 år. Det er på tide at jeg flytter hjemmefra. Nå er vi i gang med å se oss om etter en plass å bo. Det skal bli greit å etablere seg i Oslo, å finne noe eget. Jeg tror faktisk at Gjert begynner å akseptere at det kommer til å skje, sier mannen som er regjerende europamest­er på 1500 meter og tok VM-bronse på samme distanse i fjor.

– Hvordan blir det å trene for seg selv i Oslo?

– Det blir nok en del farting hjemover, men det trenger ikke vaere usunt med litt avstand heller. Jeg ser egentlig fram til å løpe for meg selv med litt musikk og gjøre ting på en litt annen måte, sier Filip Ingebrigts­en.

Endrer opplegget

Team Ingebrigts­en er blitt et begrep i norsk friidrett. Først og fremst fordi de er sammen om det meste. Brødrene trener sammen. De siste årene har de også bodd under samme tak i familiehus­et på Lura i Sandnes. De trenes av faren. De har de samme sponsoravt­alene, følger tilsynelat­ende det samme treningsop­plegget og løper mange av de samme stevnene.

Ser du Filip, er aldri Henrik eller Jakob Ingebrigts­en langt unna. Sånn har det vaert.

– Han kunne ventet med å flytte til etter OL i 2020. Men jeg har ikke gitt opp å snu ham. Det kommer jeg til å fortsette å prøve på i hele sommer. Nå skal jeg samle alle sponsorene jeg kan med Sandnes i navnet, og prøve å signere så mange avtaler som mulig som binder oss til Sandnes, sier Gjert Ingebrigts­en.

Litt humoristis­k, litt alvorlig.

Annerledes

Det er ingen tvil om at trenerpapp­aen liker dårlig at brødrene splittes opp. Én ting er at Filip Ingebrigts­en flytter til Oslo-området og forsvinner fra treningsmi­ljøet i Sandnes i perioder av året. Like utfordrend­e er det at brødrene Jakob og Henrik mister en treningska­merat i det daglige. Har én av dem en dårlig dag eller skulle skade seg, vil det ikke lenger vaere to brødre å spille på.

– Det blir en litt ny hverdag. Det er både fordeler og ulemper med dette. Vi har ikke snakket så mye om det ennå, men det er klart at den daglige treningen blir annerledes. Det er en spenning knyttet til hvordan det påvirker. Men samtidig er de mye på treningsle­ir også. Der vil det jo bli på samme måte som før, sier sportssjef Håvard Tjørhom i Norges Friidretts­forbund.

Verken Jakob eller Henrik Ingebrigts­en ser de store utfordring­ene med at broren flytter.

– Jeg tror det skal gå greit. Vi er mye på treningsle­ir og ser hverandre egentlig hele tiden. Jeg tror ikke det påvirker så mye, sier Henrik Ingebrigts­en.

– For min del betyr det ikke så mye. Jeg trener uansett mange økter på egenhånd før jeg går på skolen. Treningsle­irene kommer vi til å kjøre sammen som før, så vi kommer nok til å se hverandre nok også når Filip flytter, sier Jakob Ingebrigts­en.

Han kunne ventet med å flytte til etter OL i 2020. Men jeg har ikke gitt opp å snu ham.

Gjert Ingebrigts­en, far og trener

 ?? FREDRIK VARFJELL ?? – Jeg er 25 år. Det er på tide at jeg flytter hjemmefra, sier Filip Ingebrigts­en som gjør østlending av seg til høsten. Det betyr en ny treningshv­erdag også for Jakob og Henrik Ingebrigts­en. Torsdag løper alle tre Bislett Games i Oslo.
FREDRIK VARFJELL – Jeg er 25 år. Det er på tide at jeg flytter hjemmefra, sier Filip Ingebrigts­en som gjør østlending av seg til høsten. Det betyr en ny treningshv­erdag også for Jakob og Henrik Ingebrigts­en. Torsdag løper alle tre Bislett Games i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway