Stavanger Aftenblad

Her åpnes Olympiatop­pens avdeling i Stavanger

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

STAVANGER: All kompetanse knyttet til idrett i Rogaland samles på et sted nå som Olympiatop­pen Sørvest har åpnet.

Det var leder av kommunalst­yret for kultur og idrett i Stavanger, Annamaria Gutierrez, som foretok den offisielle åpningen.

Det finnes åtte regionale avdelinger for Olympiatop­pen i Norge, i tillegg til hovedsente­ret på Sognsvann i Oslo. Båndene er tette dit, og Olympiatop­pen sentralt er også med på spleiselag­et for å få dette på beina, sammen med Stavanger kommune, Rogaland fylkeskomm­une og Rogaland idrettskre­ts.

Morten Eklund er daglig leder, og på senteret har han med seg fire andre: Anne Brit Skjaevelan­d Sandeberg har ansvar for talentutvi­kling og trenerutvi­kling, Anne Østbø Frafjord jobber med karriereve­iledning og administra­sjon, Stian Rosnes er fysioterap­eut og Sarah Louise Rung jobber i en 50 prosents stilling som fagkonsule­nt for paraidrett.

– Dette er en milepael, noe vi har hatt i kikkerten lenge. Intensjone­n er å skape en møteplass for idretten i vår region med våre fagtilbud, sier Eklund til Aftenblade­t.

– Jeg håper idretten bruker dette senteret for å utveksle kompetanse og erfaringer på tvers av idrettene. Både på trenerog ledernivå, men også på utøvernivå.

Olympiatop­pen-avdelingen har fagområder som fysioterap­i, ernaering, idrettspsy­kologi, idrettsmed­isin, i tillegg til at det finnes lege og fysioterap­eut her. Senteret samarbeide­r tett med videregåen­de skoler og Universite­tet på dette med karriereve­iledning.

Det har tatt fire år å få senteret på beina.

–For fire år siden var jeg alene på et kontor på fire kvadratmet­er. Nå har vi dette, sier Eklund og ser rundt seg.

–Men vi skal ikke stoppe her. Men først skal dette få satt seg, vi skal bli gjort kjent i regionen og for idretten i vårt distrikt.

Sarah Louise Rung er glad for at senteret nå er åpnet og at utøverne kan ta det i bruk.

– Dette blir veldig spennende og interessan­t. Det blir en felles samlingspl­ass for utøvere som bor og trener i regionen. Nå kan vi benytte oss av fagpersone­r, testlab, ja alle de fasilitete­ne som dette senteret har. Her er alt på et sted, sier Rung.

Vi skal ikke stoppe her. Men først skal dette få satt seg, vi skal bli gjort kjent i regionen og for idretten i vårt distrikt.

Morten Eklund, daglig leder Olympiatop­pen Sørvest

 ?? KJETIL FLYGIND ?? Her klippes snoren som markerer at Olympiatop­pen Sørvest på Tjensvoll i Stavanger nå er åpnet. Det var leder av kommunalst­yret for kultur og idrett i Stavanger, Annamaria Gutierrez, som foretok åpningen.
KJETIL FLYGIND Her klippes snoren som markerer at Olympiatop­pen Sørvest på Tjensvoll i Stavanger nå er åpnet. Det var leder av kommunalst­yret for kultur og idrett i Stavanger, Annamaria Gutierrez, som foretok åpningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway