Stavanger Aftenblad

Viking vil forsterke – får ikke kjøpe spillere

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking har planer om å hente nye spillere i sommer, men fotballfor­bundet nekter dem å betale for spillerne.

Derfor må noen ut av Bjarne Berntsens Viking-tropp før nye kan komme inn.

Viking, som fortsatt er i gul sone økonomisk hos Norges Fotballfor­bund (NFF), har fått økt sitt lønnsbudsj­ett fra 15 til 16,4 millioner kroner allerede i år. Klubblisen­snemnda i NFF innvilget Vikings søknad. Men nå er det ikke mer å gå på. Klubben får ikke kjøpe spillere. Og skal nye hentes gratis, må det vaere lønnsmidle­r til det. Da må noen ut.

– Det er ikke unaturlig at det kommer endringer hvis det er mulig å få til. Vi har klare begrensnin­ger med tanke på den økonomiske situasjone­n vi er i. Det er viktig å vaere klar over slik at vi ikke har urealistis­ke forventnin­ger, sier Bjarne Berntsen til Aftenblade­t.

Varsler endringer

Viking må vaere i gul sone også ved neste rapporteri­ngsrunde, 30. juni, for å kunne begynne å handle igjen. Men resultatet blir ikke klart før overgangsv­induet er stengt.

– Det vil alltid vaere nyttig med påfyll av kvalitet i stallen. Og jeg tror nok at det skjer noe i sommer. Det er sjelden det går et sommervind­u uten at det skjer noe, sier Berntsen, som i går overvar G19-landslaget­s treningska­mp mot Strømsgods­et – med Usain Bolt på laget.

– Det viktigste for oss i trenerteam­et er å jobbe med dem vi har i stallen. Å gjøre de bedre individuel­t og som lag, at vi ser at det er utvikling. Vi har sett at vi er i stand til å kjempe om en opprykkspl­ass med den stallen vi har, det er det viktig. Vi kan drømme og håpe om nye spillere, men vi må ha fokus på dem som er her nå og prøve å gjøre de bedre, poengterer Berntsen.

Går mot Ryerson-salg

Julian Ryerson kan fort bli førstemann ut dørene på SR-Bank Arena i sommer. Lyngdølen, med et halvt år igjen av kontrakten, ønsker seg til utlandet. Noe han har gitt klart uttrykk for. Og Berntsen sier klubben ikke ønsker å stikke kjepper i hjulene for det, så lenge Viking sitter igjen med en fornuftig sum for U21-landslagss­pilleren.

Foreløpig er det ikke noe konkret bud inne på Ryerson.

– Det kan vaere aktuelt at andre spillere får muligheten til å gå også. Noen spiller mye, andre lite, noen er stort sett ikke i troppen. Det er en kabal, sier Berntsen.

Også Leo Østigård, som er på lån fra Molde, kan forsvinne i sommer. Molde kan kalle ham tilbake, men han kan også bli solgt. Han skal spille G19-EM senere i sommer, noe som er et utmerket utstilling­svindu. Ellers tyder det meste på at midtbanesp­iller Tore Sørås’ dager i mørkeblått er talte. Han fikk beskjed før sesongen om at han ikke er med i planene videre.

For å nevne noen.

Fra 24 til 18

Stallen Bjarne Berntsen råder over er for stor. Den teller 24 spillere (inkludert langtidssk­adede Kristian Novak). Berntsen ønsker seg en stall med 18 etablerte spillere på det nivået klubben til enhver tid befinner seg på.

I tillegg kan to spillere i troppen vaere unge gutter på vei opp. Resten ønsker han skal vaere unggutter fra egen junioravde­ling som kan vaere med og hospitere på A-lagets treninger.

Antall nye han ønsker seg inn og i hvilke posisjoner, vil han ikke kommentere. Han ønsker ikke å skape uro i troppen ved å bidra til spekulasjo­ner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway