Stavanger Aftenblad

Landslaget vil forsvare Fort Ullevaal

-

Norge er ubeseiret på Ullevaal under Lars Lagerbäck. Jonas Svensson er opptatt av at den statistikk­en skal holdes intakt inn mot høstens viktige kamper.

– Vi har en god statistikk her, og den må vi videreføre mot Panama. Vi vil jo gjøre Ullevaal til et fort. Det skal vaere tøft for motstander­ne å komme hit, og det er bare seier som gjelder onsdag, sier han.

Svensson har vaert en trygg høyreback i de fleste av Lagerbäcks kamper, men lørdag var han ikke på topp mot Island. Rúrik Gíslason på Islands venstrekan­t ga Svensson problemer i første omgang, og én gang førte det til straffespa­rk.

– Det var et par situasjone­r der jeg sikkert kunne vaert litt tettere oppi. Kanskje var jeg preget litt av det gule kortet jeg fikk tidlig. Jeg fikk justert inn, og etter pause hadde jeg ok kontroll. Jeg er 25 år nå, men jeg laerer fortsatt hver dag.

Han er stolt av at det ble norsk seier til slutt mot hjemmester­ke islendinge­r. – Det var en god del år siden deres forrige hjemmetap. Det var en vanskelig bane og vanskelige forhold, men vi tok dem med deres egen medisin, sier han.

At Norge greide å vende til seier i en kamp som en stund virket tapt styrker følelsen av at dette er et lag med en spennende framtid.

I kveld klokken 19.00 skal Norge prøve å øke til fire strake seirer, mot et Panama-lag som er på vei til VM-sluttspill­et i Russland. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway