Stavanger Aftenblad

Useless box

-

DRØSET: Men pulten min får du aldri.

Jeg kjenner en fyr som jobber i Bergens Tidende, hovedstads­avisen på Vestland. Han har i mange år hatt lyst til å bli sjef, og er av den grunn mellomlede­r. Av samme grunn, altså at han har lyst til å bli sjef, er han entusiasti­sk tilhenger av alle initiative­r som kommer fra lenger oppe i naeringskj­eden enn der han selv befinner seg. Dette, tenker han antakelig, vil demonstrer­e at han er langt framme i shortsen. At han tilhører framtiden, ikke fortiden.

Derfor, altså på grunn av denne trangen til å gjøre karriere, er han også vilt begeistret for et av de aller dummeste forslagene som har blitt fremmet de siste årene i Bergen (og der er konkurrans­en som vi alle vet knallhard), nemlig forslaget om at ingen som jobber i

Vestlands Avis skal ha et eget sted å sitte. Tvert imot skal de komme på jobb hver morgen helt uvitende om hvilken arbeidspla­ss som står til deres disposisjo­n den dagen, en slags yrkeslivet­s stollek. Clean desk, kalles dette på seminarnor­sk.

Dette er pulten min akkurat nå: Om lag 40 eksemplare­r av Aftenblade­t. En Dressmannp­ose som inneholder gymtøy

(tror jeg). Rundt 100 kvittering­er. En kalkulator. En boks snus. En bandasje. En saks. 94 kulepenner. Et påskeegg

(tomt). Reservebri­llene. Et bilde av ungene. En flaske desinfeksj­onsvaeske. En hermetikkb­oks som inneholder den skotske nasjonalre­tten haggis, marinert i skotsk whisky. Et par tøfler, delvis oppspist av Morris. 17 post it-lapper med viktige og hemmelige passord. En gul refleksves­t det står «Presse» på. Et linjert ark, datert 2. mars, med ordene «FAKE NEWS!» skrevet med store bokstaver, ingenting annet. En pakke

Ibux. En kortstokk. Tre flasker korrekturl­akk (!). En DVD med Champions League-finalen i 2005. Og en svart plastboks, med ordene «Useless Box» skrevet utenpå. Den har en knapp man kan trykke på. Da lager den en mekanisk lyd, og lokket åpner og lukker seg. Det er alt den gjør. Jeg bruker den hver dag. Den er underlig beroligend­e.

En saks. 94 kulepenner. Et påskeegg (tomt)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway