Stavanger Aftenblad

Jobber lange kvelder for å produsere nok

-

EGERSUND: På Berentsens Brygghus AS har de jobbet sene kvelder for å produsere nok brus og øl til tørste mennesker. Nyoppstart­ede Rygr har solgt dobbelt så mye som prognosene deres tilsa.

– Det er ingen tvil om at varmen har betydd mye for denne perioden. Her må alle mann til pumpene for å klare å produsere nok til å dekke behovet, sier Jone Ellingsen, økonomians­varlig ved Berentsens Brygghus AS.

Bedriften har en hundreårig historie, og Brønnøysun­dregistren­e viser stabilt gode driftsinnt­ekter mange år bakover. Mai måned i år er likevel ikke helt normal.

Beste mai på minst ti år

– Årets mai måned har vaert den beste mai på veldig mange år. Jeg kan ikke finne noen mai som har vaert bedre de siste ti årene. Det kan vaere snakk om mye lenger også, men det har jeg ikke oversikt over.

De 35 ansatte ved bryggeriet har måttet belage seg på sene kvelder for å dekke rogalendin­genes behov.

– For å klare å produsere nok, har vi hatt to-tre dager hver uke hvor vi kjører ekstra produksjon utover kvelden i tillegg til den vanlige produksjon­en. Det har krevd stor innsats av de ansatte.

– Og dere har produsert nok til å dekke behovet?

– Ja, foreløpig ser det ut som vi har klart det. Så blir det jo spennende å se hvordan det blir resten av sommeren.

Ellingsen sier at bryggeriet aldri før har leid ut så mange tappeanleg­g og kjøleskap til mindre og større arrangemen­t som de har gjort denne måneden.

Eplemost på boks er bestselger­en med en økning på over 40 prosent sammenlign­et med samme måned i fjor. Pilsen har hatt en økning på 30 prosent, og det samme har brussalget. I mai har de solgt et volum på mellom 196.000 og 197.000 liter.

– Selger som iskrem

Norske Bryggerier AS, der Rema 1000 eier 50 prosent, åpnet i februar Rygr Brygghus på Kvernaland. Bryggeriet leverer kun til Rema 1000. Daglig leder Sune Aabø Parker sier de har hatt problemer med å levere nok.

– Vi føler oss nesten som en iskrembuti­kk. Vi har solgt dobbelt så mye som prognosene våre tilsa. Vi har ikke produsert for å selge så mye, og noen butikker og øllagre har derfor vaert tomme for ølet vårt i to-tre uker.

Totalt har de produsert 16.500 liter øl i mai, det vil si omtrent 40.000 enheter.

– Hvor mye tror du vaeret har å si?

– Vaeret har nok mye å si for totalvolum­et. Jeg tror det kommer av en kulturendr­ing hvor man har gått fra å drikke i helgene til i større grad å ta seg en øl i hagen når det er finvaer.

Nå er det ferske bryggeriet spent på om de får fotfeste hos kundene.

– I denne fasen er det fremdeles spennende å se om folk bare tester en ny type øl eller om de gjentar kjøpet. Men pilene har i alle fall pekt oppover siden vi startet for 12,5 uker siden, sier Sune Aabø.

 ?? GEIR SVEEN ?? Daglig leder Sune Aabø Parker i Rygr Brygghus møtte i desember Remasjef Ole Robert Reitan og regiondire­ktør Per Tore Solstad. Dagligvare­kjeden selger nå mer enn de kan levere.
GEIR SVEEN Daglig leder Sune Aabø Parker i Rygr Brygghus møtte i desember Remasjef Ole Robert Reitan og regiondire­ktør Per Tore Solstad. Dagligvare­kjeden selger nå mer enn de kan levere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway