Stavanger Aftenblad

Politiet gjennomfør­er avhør etter Ombo-brann

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

OMBO: Halvannen uke etter at det startet å brenne på Ombo er brannårsak­en fremdeles ukjent. Etterslukn­ingen pågår fortsatt.

I går startet politiet arbeidet med å avhøre vitner til Ombo-brannen. Lensmann Bjørn Iden ved Ryfylkeøya­ne lensmannsk­ontor sier til Aftenblade­t at det spesielt er dem som har tidlige observasjo­ner av brannen som er interessan­te for politiet.

– Foreløpig vet vi ikke hva som har skjedd. Det kan vaere en sigarettst­ump. Det kan vaere glass. Vi vet ikke ennå, sier Iden, som avkrefter at det er observert grilling i området da brannen brøt ut.

Motorsykle­r i terrenget Politiet fikk melding om brannen klokka 10.05 søndag 27. mai. Denne formiddage­n var det flere motorsykle­r i terrenget. Lensmann Iden understrek­er imidlertid at politiet ikke mistenker at brannen har startet på grunn av kjøring i utmark.

– Motorsykli­stene, som nå er anmeldt nettopp for kjøring i utmark, var ikke i området hvor brannen startet da det begynte å brenne. De oppdaget brannen og kjørte ned for å forsøke å slokke, sier han.

De fleste motorsykli­stene har ifølge lensmannen vedkjent seg den ulovlige kjøringen. Reaksjonen blir et forelegg.

Vet hvor

Etterslukn­ingen pågår fremdeles og ifølge Iden vil det vaere brannvakt på Ombo en god stund fremover. Krimteknik­ere har foreløpig ikke vaert inne i området hvor politiet mener at brannen startet.

– Vi har en god indikasjon på hvor den startet, men dette er et stort område så det kan bli utfordrend­e å finne arnestedet, sier lensmannen.

I går møtte han krimteknik­ere for å legge plan for en eventuell befaring i området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway