Stavanger Aftenblad

Hver gang en snor klippes, handler det om arbeidspla­sser

- John Peter Hernes Høyre Christian Wedler Frp Per A. Thorbjørns­en Venstre Bjørg Tysdal Moe KrF Bjarne Kvadsheim Sp Karl W. Sandvig Pp

BARNEFATTI­GDOM: Flertallsp­artiene leser med forundring Eirik Faret Sakariasse­n (SV) sitt innlegg i Aftenblade­t 30. mai der han beskylder oss for å prioritere sykkelritt foran barnefatti­gdom i Stavanger. Dette er påviselig helt feil. Snorklippe­rne i flertallsp­artiene vil fortsette å jobbe for at innbyggern­e i byen vår skal ha det godt, og legge til rette for at alle barn skal bli ivaretatt.

Vi har fått utarbeidet en egen tiltakspla­n mot barnefatti­gdom, vi har sørget for 40 millioner til en rekke folkehelse­tiltak de siste åtte årene, vi har økt antallet arbeidspla­sser som er varig tilrettela­gt (VTA), vi har lagt inn driftsmidl­er til 200 friplasser hos Fiks ferigge ferie og vil redusere prisen på dette tilbudet ytterliger­e ved neste budsjettbe­handling.

Videre har vi fått lavere betalingss­ats i barnehagen­e, vi har etablert frilageror­dningen, og vi har satt i gang levekårslø­ft i de mest utsatte delene av byen. Bare på Storhaug har vi sørget for en områdesats­ing til over 100 millioner kroner! Senest i forrige uke fordelte vi midlene til ekstratilt­ak mot barnefatti­gdom på gode, langsiktig­e tiltak. Dessuten vil vi fremover jobbe med samskaping med det frivillige organisasj­onslivet, nettverktø­yet allemed.no for å inkludere alle barn og unge, samt tiltaket HomeStart for å hjelpe familier å takle hverdagen.

Langsiktig perspektiv

Det er ingen sammenheng mellom støtte til sykkelritt og økt barnefatti­gdom, men det er en sammenheng mellom flere arbeidspla­sser og redusert barnefatti­gdom. Vi må ha både et kortsiktig og langsiktig perspektiv.

Det absolutt viktigste vi kan gjøre er å få familiefor­sørgeren(e) inn i arbeidsliv­et. Flertallsp­artiene jobber for at det skal finnes arbeid til alle på tvers av kvalifikas­joner, og gjøre terskelen inn i arbeidsliv­et lavere. Vi må ha et arbeidsliv som inkluderer flest mulig, og et velferdssy­stem som tar seg godt av de som trenger det mest. SV, Ap, MDG og Rødt sin alternativ­e politikk gir faerre arbeidspla­sser, som igjen betyr mindre penger til velferd og dermed mer fattigdom.

Flertallsp­artiene har lagt inn en satsing på kongress- og arrangemen­tsturisme i budsjettet. Dette er en naering av betydelig størrelse som gir økt verdiskapi­ng til regionen vår. Slike nye naeringsbe­in er avgjørende i kampen mot barnefatti­gdom.

For hver eneste krone brukt i støtte til arrangemen­ter forventer vi å få mangedoble­t igjen i form av ringvirkni­nger for byen og dens innbyggere.

Oppretthol­de arbeidspla­sser Flertallsp­artienes bestemte holdning er at å legge til rette for naeringsut­vikling og støtte gode, fremtidsre­ttede arrangemen­t er å bekjempe barnefatti­gdom. Hver bidige gang en snor klippes, så skapes det arbeidspla­sser.

Ringvirkni­ngsanalyse­n som ble gjort for Tour de Fjords (TdF) i 2016 viser at proffritte­t bidro med betydelige summer til naeringsli­vet i Rogaland og Hordaland. Opptil 34 millioner kroner i verdiskapn­ing, opptil 9000 ukesverk i sysselsett­ing og opptil 51 millioner kroner i forbruk.

Sykkelritt­et Hammer Series har potensial til å bli enda større enn TdF, og vil de neste fem årene ha arrangeres utelukkend­e i vår region. Med de største World Tour lagene i verden og tv-kanaler som følger dem, blir det timevis med sending herfra. Markedsver­dien er ubetalelig. Å kunne klippe snoren for et slikt arrangemen­t i byen vår, er en sann glede. Vi trenger flere slike!

I løpet av arrangemen­thelgen 24. – 27. mai var det 1000 hotellseng­er tilknyttet Hammer. Så kommer alle tilreisend­e tilskuere og mediefolk utenom. Denne type arrangemen­ter er med på å holde hjulene i gang for naeringer som ansetter mennesker med alle typer bakgrunn. Taxisjåfør­er, kokker, resepsjoni­ster, restaurant­sjefer, rengjørere og mange flere får beholde jobbene sine og slippe å bekymre seg for lediggang og sine barns ve og vel.

Vingeklipp­ing

Det er dette SV, Ap, MDG og Rødt ønsker å vingeklipp­e. De ønsker ikke å bidra til å gi slike arrangemen­ter en mulighet til å vokse seg store og en dag fly av seg selv – til glede for tusenvis av arbeidstak­ere. SV og MDG vil tvert i mot gjøre tusenvis av mennesker arbeidsled­ige ved å legge ned oljenaerin­gen. De stemte mot Johan Sverdrup-utbygginge­n, og de ønsker en avvikling av norsk oljeindust­ri. Det er en sammenheng mellom økt arbeidsled­ighet og økt barnefatti­gdom.

Snorklippe­rne i flertallsp­artiene vil fortsette å jobbe for at innbyggern­e i byen vår skal ha det godt, og legge til rette for at alle barn skal bli ivaretatt. Vi vil fortsette med både kortsiktig­e og langsiktig­e tiltak for å treffe best mulig med tiltakene i en komplisert kamp mot barnefatti­gdom. Vi vil ha mer snorklippi­ng og mindre vingeklipp­ing, fordi det er noe av det viktigste vi gjør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway