Stavanger Aftenblad

Miroslav Klose 40 år

-

Den tyske, tidligere fotballspi­lleren Miroslav Klose, er 40 år 9. juni.

Klose er født i Opole i Polen. Faren spilte klubbfotba­ll både i Polen og Frankrike, mens moren spilte håndball på Polens landslag. Familien dro fra Polen til Frankrike i 1981 og videre til Kusel i Tyskland i 1987. Farens familie var etnisk tysk, og derfor fikk familien raskt tysk statsborge­rskap.

Under VM i 2014 ble Klose historisk da han med totalt 16 mål ble den mestscoren­de i VMs historie.

Han spilte for klubbene FC Holmburg, Kaiserslau­tern, Werder Bremen, Bayern München og Lazio. Klose var en målfarlig spiss, gode med begge bein og hodet. Han hadde en spesiell evne til å dukke opp på rett sted til rett tid, spesielt på landslaget der han står bokført med 137 kamper og 71 mål i løpet av en karriere som strakte seg fra 2001 til 2014.

Han ble toppscorer under VM i 2006 og for Bayern München samme år. Han er også kåret til årets fotballspi­ller i Tyskland. Klose var kjent som en gentleman på banen og ble tildelt Fair Play-prisen både i Tyskland og Italia.

I Tyskland fordi han fikk dommeren til å omgjøre et feilaktig idømt straffespa­rk mot Arminia Bielefeld, og i Italia fordi han gjorde dommeren oppmerksom på at han hadde scoret med hånden mot Napoli, slik at målet ble annullert.

Den siste tiden har han vaert trener for FC Bayern Münchens U17-lag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway