Stavanger Aftenblad

– Jeg gleder meg

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Fredag spiller kvinneland­slaget VMkvalik borte mot Irland, tirsdag kan VM-skjebnen avgjøres i Stavanger når returkampe­n spilles for Maria Thorisdott­ir og lagvenninn­ene.

– Vi har hatt to fine treninger her i Dublin, status er at vi kan velge fra alle 20 spillere. Vi ser for oss at det fort kan bli et defensivt Irland vi møter. De har spilt på litt forskjelli­g måter, men det kan vaere vi møter fem forsvarere og at laget ligger veldig dypt i banen, sier landslagst­rener Martin Sjögren foran de to kampene hvor Norge ikke hard råd til å snuble om det skal bli VM-spill i Frankrike neste sommer.

– Vi har jobbet mye med at vi ikke skal slutte å true rommet bak forsvaret uansett hvor liten plass det er, legger Sjögren til.

Gruppevinn­eren går direkte til VM, de fire beste toerne får sjansen i omspill. Dersom Norge skal ha ha håp om å vinne puljen og kvalifiser­e seg direkte, er det bare seks poeng mot Irland som gjelder. Nederland topper den norske puljen med 13 poeng på fem kamper. Irland ligger på 2. plass med ti poeng på fem kamper.

Norge ligger på tredjeplas­s med ni poeng, men har bare spilt fire kamper. Tirsdag kommer Irland til Stavanger for returoppgj­øret på SR-Bank Arena. Det kan bli en helt avgjørende kamp med tanke på VM.

– Jeg har aldri spilt en landskamp på hjemmebane, det gleder jeg meg veldig til. Etter en turbulent periode, er stemningen i landslaget veldig god. Vi trenger bare litt tid, sier Kleppkvinn­en og landslagss­pilleren Maria Thorisdott­ir til Aftenblade­t.

Norge har vaert med i alle verdensmes­terskapene for kvinner hittil. Det første ble spilt i 1991 da Norge tapte finalen med 1-2 mot USA. Kvinneland­slaget spiller sine to siste puljekampe­r i høst, da venter gruppelede­r Nederland (hjemme) og Slovakia som står med null poeng borte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway