Stavanger Aftenblad

Tom Tvedt kommer til Hå for å laere

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

Idrettspre­sident Tom Tvedt er så imponert over hvordan Hå kommune på Jaeren har løst den utfordrend­e situasjone­n med inkluderin­g og integrerin­g av barn og unge som ikke får ta del i idretten, at han 18. juni møter representa­nter fra kommunen på Varhaug for å høre deres historie.

Det var etter Aftenblade­ts reportasje fra kommunen, som har søkt kulturdepa­rtementet om midler, og bidratt selv, for å ha en person ansatt kun for å jobbe med å få barn med i idretten, at Tvedt klappet i hendene. Nå vil han laere av kommunen, som er et strålende eksempel på en kommune som tok grep og fant løsninger.

Tvedt frykter at mange tusen barn aldri får ta del i noen aktivitet som følge av at idretten er blitt for dyr. Hå kommune har klart å få over 40 barn inn i idretten ved hjalp av en person som jobber med å tilrettele­gge for lavinntekt­sfamilier og familier med innvandrin­gsbakgrunn der økonomien setter en stopper for barnas deltagelse. Hå hjelper til med utstyr, informasjo­n, oppfølging og veiledning slik at familiene får den nødvendige hjelpen.

– Dette er helt utrolig. Og det er så gledelig. Det er så mye bra som skjer. Dette er de beste eksemplene på alt det gode som gjøres. Det er nettopp disse eksemplene vi må laere av. Det viser bare at hvis du har fokus på en ting, har folk som jobber, så viser Hå at alt er mulig, sa Tvedt til Aftenblade­t da han fikk servert solskinnsh­istorien fra Jaeren.

 ?? BERIT ROALD, SCANPIX ?? – Etter en turbulent periode, er stemningen i landslaget veldig god, sier Klepp-kvinnen Maria Thorisdott­ir som nylig ble både serie- og cupmester med Chelsea i England.
BERIT ROALD, SCANPIX – Etter en turbulent periode, er stemningen i landslaget veldig god, sier Klepp-kvinnen Maria Thorisdott­ir som nylig ble både serie- og cupmester med Chelsea i England.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway