Stavanger Aftenblad

– Det er byens utstilling­svindu

- Michael Chr. A. Simonsen michael.chr.a.simonsen@ aftenblade­t.no

STAVANGER: Per A. Thorbjørns­en, V, er glad for at kommunaldi­rektøren går høyt ut når det gjelder Torgets retningsli­njer.

– Vi trenger stor offentlig debatt, sier Thorbjørns­en.

Tirsdag bestemmes det om forslaget om endring av retningsli­njer for Torget i Stavanger skal sendes på høring.

Det foreslås at torghandel skal vaere tradisjone­lle torgvarer, som landbruksp­rodukter, frukt og grønt, blomster og gartnervar­er. Dagens boder som selger solbriller, klaer og souvenirer vil ikke få fortsette salg.

Vi spurte politikern­e i kommunalst­yret hva de og deres parti mener.

– Det har vaert diskusjon om salg av nips på Torget i lang tid. Det er byens utstilling­svindu, og dermed en debatt det er helt nødvendig at vi tar. Og det er ikke bare de berørte som vi ønsker velkommen til å si sin mening, alle som har en mening må komme med den, sier Thorbjørns­en og inviterer til debatt.

Seks spørsmål

Vi stilte noen av politikern­e i kommunalst­yret for miljø og utbygging, som skal ta stilling til forslaget på tirsdag, seks spørsmål:

Hvordan stiller du og ditt parti dere til forslaget? torget «opp å gå igjen», gruppen kom med en god innstillin­g som vi ønsker å videreføre.

I utgangspun­ktet skal det vaere lov å selge det meste, men her vi vil vente å se hva som kommer ut av høringen. Jeg tror uansett at vi ikke får tilbake torget slik det en gang var med grønnsaksh­andel. Her håper jeg sentrumsfo­rreningen og får med seg sine medlemmer og starter handel.

Vi i Ap vil ikke konkludere med dette før vi har fått høringen tilbake, men i utgangspun­ktet skal ikke noen bort fra torget mot sin vilje.

Her er det mange politikere opp igjennom årene som har hatt mange forskjelli­ge forslag og meninger, men dessverre har det ikke lykkes og skape mer liv. Torget er jo et glimrende sted til store anledninge­r, men det er jo bare få dager i året. Med denne høringen håper vi å få innspill om hvordan vi kan skape mer liv.

Det fungerer for de som står på Domkirkepl­assen i dag, inntil videre synes Ap at de fortsatt skal stå der, men det kan komme forandring­er når høringen foreligger. står ved Domkirkepl­assen, hvor det er etablert miljø, å flytte ned til Torget.

Så lenge hva som selges er innenfor norsk lov, bør det vaere lov å selge.

Jo, så lenge det er innenfor norsk lov.

Helt aerlig så tror jeg den tiden hvor vi hadde et yrende liv på Torget, er over. Jeg tror ikke vi får tilbake det miljøet igjen. Byens innbyggere drar på kjøpesentr­e, og handler bare i sentrum når de besøker en café eller nisjebutik­k.

Det må vaere å få noen skikkelige boder som tiltrekker seg de som skal selge. Uten slike fasilitete­r får man ikke Torget i bruk igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway