Stavanger Aftenblad

Oslo-politiet lar voldtektsm­enn gå fri

-

OSLO: Politiet i Oslo drukner i saker. I en fersk tilsynsrap­port skriver Statsadvok­aten at voldtektss­aker med kjent gjerningsm­ann blir satt på vent.

«I mange av voldtektss­akene som blir liggende i påvente av kapasitet, er det kjent gjerningsm­ann, og det er ofte kun få etterforsk­ningsskrit­t som gjenstår. I flere av denne type saker som ble anmeldt høsten 2017, er det ikke gjennomfør­t etterforsk­ning eller det er kun gjennomfør­t få etterforsk­ningsskrit­t».

Det er ett av flere forhold statsadvok­aten tar opp med politimest­eren i Oslo i en fersk tilsynsrap­port som Klassekamp­en har fått innsyn i.

Statsadvok­aten gjennomfør­te i februar i år et omfattende tilsyn med Felles enhet for etterretni­ng og etterforsk­ning (FEE). Det er seksjonen i Oslo politidist­rikt som etterforsk­er drap, alvorlige voldsog seksuallov­brudd, mistenkeli­ge dødsfall, organisert kriminalit­et, økonomisk kriminalit­et og arbeidsliv­skriminali­tet.

«Enheten ble bedt om en redegjørel­se for om det er samsvar mellom kapasitet og en forsvarlig behandling av straffesak­ene. Svaret er at det ikke er samsvar mellom kapasitet og forsvarlig behandling av straffesak­ene», heter det i inspeksjon­srapporten.

Sjef for FEE, Grete Lien Metlid, bekrefter overfor avisen at det er store ressurspro­blemer og at hun kjenner seg igjen i bildet statsadvok­aten tegner i rapporten.(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway