Stavanger Aftenblad

Sola-ordføreren i front mot brunsnegle­r

- Tore Kommedal Asheim tore.kommedal.asheim@aftenblade­t.no

SOLA: Da Tananger hagelag ba om støtte var ikke Ole Ueland vanskelig å be.

– Jeg har et personlig engasjemen­t mot snegler. Selvsagt måtte jeg vaere med på dette, sier Ole Ueland til Aftenblade­t.

Torsdag kveld var ordføreren med Tananger hagelag og flere hundre beboere for å ta knekken på brunsnegle­r.

Knust korne

Med seg hadde de også en betongbil. Denne hadde blitt brukt til å blande mesk fra Lervig med sneglegift­en nemaslug. Mesk er det som er igjen etter ølbrygging, og kan best beskrives som fuktig knust korn. Som også lukter øl. Og det er det sneglene finner uimotståel­ig.

Derfor var det en dødelig cocktail som ble servert av ordføreren og de fremmøtte.

Arrangemen­tet kom i stand etter arbeid fra Tananger hagelag. De hadde innledning­svis bedt kommunen om støtte rent økonomisk sett, og fikk 30.000 kroner.

– Det er billig økonomisk, men det gir ekstremt mye. Vi har et stort problem med brunsnegle­r, som så mange andre kommuner. Da er det viktig at vi får til slikt. Dette viser også den gode dugnadsånd­en, sier Ueland. Hos Tananger hagelag var man selvsagt godt fornøyde med å ha ordføreren med.

Fikk mer enn de trengte

– Det er veldig kjekt at han kunne vaere med. Responsen generelt sett var over all forventing. På et tidspunkt var det flere her som var redde for at de ikke ville få nok. Jeg tror likevel det er mange som fikk langt mer enn de egentlig trengte, sier Marian Evensen, leder av Tananger hagelag.

Og hvor mye fikk ordføreren gjort? På egen Facebook-side skryter han av å ha lagt ut rundt ti kilo som vil ha dødelige konsekvens­er for brunsnegle­bestanden i Tananger.

 ?? SOLA KOMMUNES FACEBOOK-SIDE ?? Sola-ordfører Ole Ueland sammen med Tananger hagelag. De var samlet for å ta knekken på brunsnegle­ne i Tananger.
SOLA KOMMUNES FACEBOOK-SIDE Sola-ordfører Ole Ueland sammen med Tananger hagelag. De var samlet for å ta knekken på brunsnegle­ne i Tananger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway