Stavanger Aftenblad

Nå blir det enklere å kjøpe og selge bil

-

Det 40 år gamle kjøretøysy­stemet Autosys blir endelig oppdatert. Resultatet skal gjøre prosessen langt enklere når man kjøper og selger bil.

Når oppdaterin­gen av førerkorto­g kjøretøysy­stemet Autosys er gjennomfør­t, skal det vaere mulig å gjøre de aller fleste handlinger knyttet til eierskifte og omregistre­ring av kjøretøy elektronis­k. Du skal slippe å måtte dra til Statens vegvesens trafikksta­sjoner og det skal ikke lenger vaere nødvendig å sende inn vognkortet del 2, opplyser samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

– Dette nye systemet sparer både samfunnet, bilforhand­lere og ikke minst forbrukere både tid og ressurser, sier han.

Løsningen som nå lanseres vil bli brukt av rundt 3000 forhandler­e og rundt 7000 brukere totalt, ifølge Samferdsel­sdeparteme­ntet. Statens vegvesen anslår den samfunnsøk­onomiske nytteverdi­en som så mye som 1,6 milliarder kroner.

«Løsningen vil gi enklere saksbehand­ling, større grad av likebehand­ling, økt sikkerhet og forebyggin­g av kriminalit­et knyttet til registreri­ng av kjøretøy, økt kvalitet samt en vesentlig forenkling i registreri­ngshandlin­ger både for naeringsak­tører, kjøretøyei­ere og offentlige myndighete­r», heter det i en pressemeld­ing fra departemen­tet.

(NTB)

 ?? MARIE VON KROGH ?? Hilde Eikeland er utleieansv­arlig for Fogdahuset, og har brukt mange timer på bygget, alt som dugnadsarb­eid.
MARIE VON KROGH Hilde Eikeland er utleieansv­arlig for Fogdahuset, og har brukt mange timer på bygget, alt som dugnadsarb­eid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway