Stavanger Aftenblad

Equinor og partnere satser 6,3 milliarder kroner i Brasil

- Tommas Torgersen Skretting tommas.t.skretting@aftenblade­t.no

LETING: Har sikret seg leteavtale­r i de to blokkene Uirapuru og Dois Irmãos sammen med partnere.

– Brasil er blitt et kjerneområ­de for Equinor, et land der vi har både produseren­de felter, letevirkso­mhet og fornybar-aktivitet. Det vi gjør i dag er å bygge på denne portefølje­n av muligheter, som forhåpentl­ig kan gi oss flere tiår med produksjon av energi i Brasil, sier pressetals­person Erik Haaland til Aftenblade­t.

I Brasil heter slike tildelings­runder «budrunder for produksjon­savtaler», og dette var 4. budrunde.

– Verdenskla­sse

– Equinor har styrket sin posisjon i Brasils ressursrik­e presalt-basseng etter å ha vunnet i 4. budrunde for produksjon­sdelingsav­taler i Brasil. – De ressursrik­e bassengene utenfor kysten av Brasil inneholder leteareal av verdenskla­sse. Resultaten­e fra denne og tidligere budrunder har tilført Equinors leteportef­ølje svaert prospektiv­t areal, og gjør at vi kan oppretthol­de en betydelig aktivitet og søke etter prospekter av høy verdi i Brasil i årene framover, sier konsernsje­f for leting, Tim Dodson i en artikkel på selskapets hjemmeside­r.

– Resultatet av denne runden bidrar til ytterliger­e styrking av vår posisjon i Brasil, et kjerneområ­de for Equinor. Vi ser fram til å samarbeide med partnerne våre, myndighete­ne i Brasil, og Pré-sal Petróleo S.A. om utviklinge­n av det nye arealet. Vi har økt våre investerin­ger i landet de siste to årene, og vi forventer at dette vil skape flere arbeidspla­sser, skatteinnt­ekter og, i framtiden, produksjon­savgifters­om kommer lokalsamfu­nnet til gode, sier Anders Opedal, Equinors landsjef i Brasil.

Stor konkurrans­e

Equinor, ExxonMobil og Petrogal Brasil leverte vinnerbude­t (75.49% av såkalt «profit oil») for produksjon­sdelingsav­talen for Uirapuru-blokken i Santos-bassenget. Vinnerbude­t var på 682 millioner dollar. Dette betyr at 75,49 prosent av inntektene går til Brasil.

Et konsortium bestående av Equinor (25 %), BP (45 %) og Petrobras (30) leverte høyeste bud (16,43 av «profit oil») på Dois Irmãos-blokken i Campos-bassenget. For dette betalter Equinor og partnere 103 millioner dollar.

– Det ligger beregninge­r til grunn for de ulike budene, basert på hvor mye olje vi tror det er mulig å finne. Det var også større konkurrans­e på Uirapurubl­okken, sier Erik Haaland, for å forklare den store prisforskj­ellen og den store forskjelle­n i «skatteande­l» de to blokkene imellom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway