Stavanger Aftenblad

Er nyskapende helt uten sjefer

- Tor Dagfinn Dommersnes td.dommersnes@aftenblade­t.no

KÅRING: Blant ITselskape­ne er Miles det mest innovative i Norge. Selskapet har ingen sjefer.

Det er Innomag (Innovasjon­smagasinet) som står bak den årlige kåringen av de 25 mest innovative selskapene i landet. Øverst på lista står Norwegian, etterfulgt av Jotun og Kongsberg Gruppen.

Blant IT-selskapene er Miles vinneren. Det gir 17. plass på listen over landets mest innovative selskaper.

I begrunnels­en til juryen heter det at Miles fortsetter å imponere med å tørre å vaere annerledes.

«Uten sjefer, budsjetter og mål, beviser de nok en gang at god innovasjon­skultur resulterer i bunnsolide resultater», heter det i begrunnels­en til juryen.

– Vi er et annerledes konsulents­elskap, og at vi vinner denne kåringen beviser at mofdellen vår fungerer svaert bra, sier daglig tjener Thomas Baerheim i Miles Stavanger til Aftenblade­t.

Han har vaert i Miles Stavanger siden 2011.

– Vi gir våre medarbeide­re svaert stor tillit. Det gjør at alle tar ansvar. I en slik modell er det jo viktig å rekruttere dyktige folk, så vi praktisere­r en ekstremt grundig rekrutteri­ngsprosess, sier Baerheim.

20 i Stavanger

Miles har totalt 180 ansatte i Oslo, Bergen, Stavanger, Johannesbu­rg, Mumbai og Vilnius og de fleste i Norge. I Stavanger har Miles 20 ansatte.

Miles skriver i en pressemeld­ing at de hjelper kundene sine med å nå digitalise­ringsmålen­e sine. På hjemmeside­n nevnes leveranser av IT-prosjekter, forretning­srådgivnin­g og systemutvi­kling.

Miles Stavanger har over 20 ansatte. Viktige kunder her er Lyse, Altibox og Skagenfond­ene. Isolert gikk driften ved Stavanger-avdelingen i minus i årene fram til 2014, og egenkapita­len var tapt. Men i 2015 og 2016 ble det overskudd. Tallene for 2017 viser en flott utvikling med omsetnings­vekst til 27 millioner og resultat før skatt på 2,6 millioner.

– Vi har ansatt seks nye medarbeide­re bare i 2018, og er nå 25 her i Stavanger, sier Thomas Baerheim.

Samlet overskudd

Samlet fikk konsernet et plussresul­tat før skatt på 18,5 millioner kroner i 2016, på en omsetning på 184 milioner.

Innovasjon kan best oversettes med fornyelse og nyskapning.

I fjor var det krill-selskapet Aker Biomarine som vant denne kåringen.

 ?? MILES ?? Thomas Baerheim er «daglig tjener» i Miles Stavanger AS. Det er bare i Brønnøysun­dregistere­t han tituleres «daglig leder» for det krever reglene. I det daglige er det svaert flat struktur i bedriften.
MILES Thomas Baerheim er «daglig tjener» i Miles Stavanger AS. Det er bare i Brønnøysun­dregistere­t han tituleres «daglig leder» for det krever reglene. I det daglige er det svaert flat struktur i bedriften.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway