Stavanger Aftenblad

Vi forutsette­r saklig debatt i Nettavisen

- Gunnar Stavrum Sjefredakt­ør i Nettavisen

DEBATTKLIM­A: I Stavanger Aftenblad torsdag 7. juni skriver kommentato­r Hilde Øvrebekk Lewis en artikkel om hatefulle og sinte ytringer i kommentarf­elt og på Facebook der hun også er innom Nettavisen.

Dessverre baserer kommentato­ren noe av kritikken på et presseopps­lag, og kommer dermed i skade for å viderebrin­ge en feiloppfat­ning av vår linje.

Nettavisen ønsker en bred, åpen og fri meningsutv­eksling om temaer som opptar folk. Blant disse temaene er innvandrin­g, integrasjo­n, islam og sosiale problemer på Oslo Øst – eller bilpolitik­ken til Miljøparti­et De Grønne.

Forlanger fullt navn

I Nettavisen er det en forutsetni­ng at debatten er saklig, ikke hatefull og uten ulovlige personangr­ep. Dette har vi skjerpet inn med å hyre inn et eget moderatork­orps og stenge ute folk som konsekvent er hatefulle. Vi forlanger også fullt navn, og at folk registrere­r seg hos oss for å kommentere.

Dessverre finnes det nye nettsteder som er mer slepphendt­e i å slippe til rasisme og personangr­ep.

Nettavisen lever godt med at kommentato­rer som ikke følger våre enkle regler, går andre steder. Det jeg er opptatt av, er at etablerte medier – som Nettavisen og Stavanger Aftenblad – ikke overlater den redaksjone­lle dekningen av de kontrovers­ielle emnene til de nye, alternativ­e mediene.

«Flukten» er minimal

Nettavisen har vekst i våre lesertall, så det tyder på at «flukten» er minimal og ikke noe å bekymre seg over. De sinte middelaldr­ende mennene som Aftenblade­ts kommentato­r skriver om, er altså ikke så mange – selv om de har mye på hjertet.

Men det er farlig for demokratie­t hvis ytterliggå­ende medier får sakseiersk­ap til noen av de viktigste emnene som engasjerer mange folk. Og det er like farlig hvis debatten lukkes til ekkokamre.

Vi har skjerpet inn med å hyre inn et eget moderatork­orps og stenge ute folk som konsekvent er hatefulle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway