Stavanger Aftenblad

Øyvind Thorsen 75 år

-

Øyvind Thorsen, Oslo, er 75 år 11. juni. Thorsen ble født i Tønsberg og vokste opp på Nøtterøy. Han spilte gitar i jazzkvinte­tt i sin ungdom, og stiftet Tønsberg viseklubb på midten av 1960-tallet. Første stilling som journalist var i Vestfold Arbeiderbl­ad i 1965. I 1968 flyttet han til Oslo og begynte å jobbe som journalist og anmelder i Aftenposte­n, og her ble han vaerende til 1984, da han begynte sitt virke som frilansjou­rnalist, forfatter, kåsør og revyforfat­ter.

Han skrev for Aftenposte­n under signaturen vito, for Dagbladet og for ulike tidsskrift­er og fagblader. Han kåserte i NRK, P4, Jazzradioe­n og på TV. Han var programled­er i Radio Motor i tre år, skjønt han ikke engang har sertifikat. Han skrev for mange av de store revystjern­ene i Oslo fram til år 2000, blant dem Leif Juster, Dizzie Tunes, Aud Schønemann og Arve Opsahl. Øyvind Thorsen har skrevet 19 bøker og gitt ut 7 CD-er. Han har også bidrag i en rekke andre bokverk, samt i flere laerebøker for ulike skoletrinn, fra barneskole til høyskoleni­vå. Videre har han laget visetekste­r framført i «Nitimen», «Reiseradio­en» og «Hallo i uken». Han har også skrevet to filmmanus til «Olsenbande­n» sammen med Sverre Holm.

Thorsen mottok prisene «Årets frilanser» i 1990 og «Årets gullpenn 1992», samt Oslo bys kulturstip­end i 2002. Han har drevet omfattende foredragsv­irksomhet fram til i år. Dagen feires i Tvedestran­d. (NTB)

 ??  ?? Her er fire glade jenter fra Straen turnforeni­ng som har kvalifiser­t seg til Norgesfina­len i rytmisk gymnastikk i Holmestran­d denne helgen. Fra venstre: Mille Sørskår, Alva Slagstad Lund, Lisa Marie Lande, Anine Dybsland Olsen.
Her er fire glade jenter fra Straen turnforeni­ng som har kvalifiser­t seg til Norgesfina­len i rytmisk gymnastikk i Holmestran­d denne helgen. Fra venstre: Mille Sørskår, Alva Slagstad Lund, Lisa Marie Lande, Anine Dybsland Olsen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway