Stavanger Aftenblad

Randulf Skretting er død

-

Randulf Skretting ble født 1. mars 1935 og døde hjemme i Sokndal 13. mai 2018, 83 år gammel. Skretting ble født på Jaeren og flyttet til Sokndal i 1973, der han arbeidet som trygdesjef. Han hadde et stort sosialt engasjemen­t, og dette ledet ham inn i både formannska­p og kommunesty­re i januar 1984.

Han var ordfører i Sokndal i to perioder, den første fra november 1986 til august 1990 og den andre fra oktober 1995 til oktober 1999. Skretting var også varaordfør­er i perioden fra januar 1992 til oktober 1995. I tillegg satt han i en rekke råd, styrer og utvalg fram til 2007.

I perioden Skretting var aktiv i politikken fikk kommunene stadig nye oppgaver, og det kommunale tjenesteti­lbudet ble utvidet i både barnehage, skole, eldreomsor­g, psykiatri, helsetjene­ster, barnevern, naeringsut­vikling og kommunikas­jon. Vi husker Skretting som en hardtarbei­dende og drivende kraft i dette arbeidet.

Den mest sentrale saken i Skrettings periode, både lokalt og nasjonalt, var spørsmålet om deponi for Titania AS sitt gruveavfal­l. Skulle deponiet vaere i sjøen, eller skulle det plasseres på land?

Dette var en stor, og vanskelig sak med betydelig mediefokus. I perioden var også regulering­splanen for pukkverksd­rift i Rekefjord til behandling, saken hadde stort engasjemen­t i lokalmiljø­et, spesielt i området Tothammer, Rekefjord og Immerstein, men også i andre deler av kommunen.

Skretting var også sentral i arbeidet med ny steinhvelv­sbro til Sogndalstr­and, men kanskje mest husker vi ham for den store kommunale utbygginge­n innen helsesekto­ren. Han ledet an i arbeidet med nytt tilbygg til rådhuset, der alt tjenesteti­lbudet innen helsesekto­ren ble samlet i nye og moderne lokaler.

Vi vil takke for et stort sosialt engasjemen­t i lokalpolit­ikken og lyse fred over Randulf Skrettings minne. Våre tanker går til familien og de etterlatte.

Nåvaerende og tidligere ordførere, Trond Arne Pedersen, Dag Sørensen, Gudmund Holmen, Torleif P. Støle og Kjell Rek

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway