Stavanger Aftenblad

Nekter å følge farens råd – velger bort gullsjanse i EM

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal. kvendseth@ aftenblade­t.no

BISLETT GAMES: Ingebrigts­en-brødrene er så redde for å bli stemplet som hinderløpe­re, at de velger bort en klar gullmuligh­et i EM. – Det er ikke det jeg vil huskes for, sier Jakob Ingebrigts­en (17).

– Jeg er 1500-meterløper. Jeg er ikke hinderløpe­r. Gjert får si hva han vil, men jeg kommer ikke til å løpe 3000 meter hinder i EM, sier Jakob Ingebrigts­en til Aftenblade­t.

Torsdag imponerte 17-åringen nok en gang stort under Bislett Games da han løp inn til 3.36,06 og ny personlig rekord på 1500 meter.

Halvannen time senere viste storbrødre­ne Filip og Henrik hvorfor de to også er blant gullkandid­atene i EM senere i sommer. Henholdsvi­s 4. og 6. plass på Bisletts drømmemil (1609 meter) viser at begge er i rute til det som er sesongens store mål: EM i Berlin i august.

Spørsmålet er bare hvilke konkurrans­er de skal løpe der. Ifølge trenerpapp­a Gjert Ingebrigts­en skal alle tre løpe to øvelser hver. Han vil fordele sønnene på 1500 meter, 5000 meter og 3000 meter hinder. Det vil gi tre klare gullsjanse­r.

– Tre gull i EM hadde vaert fantastisk. Vi får se hvordan familiefor­handlingen­e går, forklarer Gjert Ingebrigts­en.

Trenerpapp­aen kaller det forhandlin­ger, men sønnene har allerede bestemt seg. Overfor Aftenblade­t gjør alle tre det klart at de kommer til å løpe 1500 meter og 5000 meter under EM i Berlin.

Det betyr at ingen av dem deltar på 3000 meter hinder – som ville vaert en klar gullsjanse for alle tre.

«B-distanse»

Vi overdriver ikke når vi skriver at de tre ville vaert gullkandid­ater. De to siste EM-gullene på 3000 meter hinder, i 2014 og 2016, ble vunnet på 8.26,66 og 8.25,63.

Jakob Ingebrigts­en har bare løpt øvelsen fire ganger og har 8:26,81 som sin bestenoter­ing. Den satte han som 16-åring i fjor. Siden da har han tatt store kapasitets­messige steg.

Verken Filip eller Henrik har forsøkt seg på hinder etter at de ble seniorer. De er helt uenige med faren som mener et EM-gull tross alt er et EM-gull.

– Det er ingen av oss som ønsker å gå den veien. Det er 1500 meter som er vår øvelse. Det er den og 5000 meter vi ønsker å satse på, sier Henrik Ingebrigts­en.

Løper i Stockholm i søndag Allerede i går dro Team Ingebrigts­en videre fra Oslo til Stockholm for å spisse formen ytterliger­e. Filip og Henrik skal løpe 5000 meter under Diamond League-stevnet søndag, Filip satser på å jogge inn under EM-kravet der, mens Jakob Ingebrigts­en deltar i sin siste 1500 meter på en stund.

Før sesongen hadde 17 år gamle Jakob et mål om å løpe under 3.38 på 1500 meter denne sesongen. Tidlig i juni er han allerede nede på 3.36,06.

–Det er helt ko-ko. Jeg vet ikke. Han er egentlig altfor ung til å løpe 1500 meter også. Han har egentlig ikke rutinen som kreves. Etter Stockholm får han karantene. Da får han løpe litt andre distanser, sier Gjert Ingebrigts­en.

– Som 3000 meter hinder?

– Han vil jo ikke! De bryr seg jo ikke om hva jeg mener lenger. Det er egentlig litt synd. Vi får se hva vi velger å gjøre, men det er en utfordring. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med Jakob. Han er for god, han tar for store steg. Det er fryktelig imponerend­e, men det er også en utfordring å peke ut veien videre, sier Gjert Ingebrigts­en.

PS. Henrik Ingebrigts­en blir far for andre gang. Terminen er rundt årsskiftet 2018/2019. Han er gift med Liva Børkja Ingebrigts­en. Fra før har de datteren Olivia.

 ?? JON OLAV NESVOLD ?? Jakob Ingebrigts­en måtte gjøre hele løpet selv, fikk null drahjelp av verken hare eller konkurrent­er, men løp likevel inn til 3.36,06 og ny 1500-meterpers på Bislett torsdag. Også Henrik og Filip fikk gode svar under Bislett Games. Nå handler resten av...
JON OLAV NESVOLD Jakob Ingebrigts­en måtte gjøre hele løpet selv, fikk null drahjelp av verken hare eller konkurrent­er, men løp likevel inn til 3.36,06 og ny 1500-meterpers på Bislett torsdag. Også Henrik og Filip fikk gode svar under Bislett Games. Nå handler resten av...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway