Stavanger Aftenblad

Bjarne Berntsens hodebry før toppkampen mot Sogndal

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Bjarne Berntsen smilte og lo da Veton Berisha stakk innom Viking-treningen. Men før dagens møte med Sogndal er det ting som bekymrer treneren.

– Jeg liker det ikke, sier Berntsen når han begynner å snakke om baklengsmå­lene fra de to siste kampene.

Viking, som hadde spillefri sist helg, ligger fortsatt på 2. plass på tabellen, fire poeng bak serieleder Aalesund. Sogndal har også 19 poeng. Det er tett som hagl. Det skiller bare fem poeng mellom 2. plassen og 10. plassen på tabellen.

Det lever Bjarne Berntsen fint med. Det som plager ham er at Viking på sine to siste kamper (Aalesund hjemme og Jerv borte) har sluppet inn fem mål. Fem enkle mål. Ett på dødball, ellers fire mål som burde vaert unngått.

– Med et slikt snitt på antall baklengsmå­l vinner du ikke mange kamper. Og fortsetter vi å slippe inn så mange mål blir det fryktelig vanskelig å rykke opp, sier Viking-treneren.

Terpet forsvar

De mørkeblå fikk søndagens oppsatte kamp hjemme mot tabelljumb­o Florø utsatt grunnet tre spillere på landslagso­ppdrag. Forrige uke ble brukt til å trene. Hardt. Med doble økter flere dager. Forsvarssp­ill var blant tingene som sto på planen.

– Vi har trent veldig bra. VI har jobbet med det forsvarsme­ssige. Vi har sluppet inn fem mål på de to siste kampene, det er altfor mye, sier 61-åringen.

For selv om Veton Berisha stakk innom treningen før helgen og det var god stemning på sidelinjen på SR-Bank Arena før avreise Sogndal, var det også bekymring å spore hos Berntsen.

– Vi har tapt for mange dueller i eget felt. Det er veldig, veldig frustreren­de med alle målene vi har sluppet inn. Ett av de fem var på dødball (det andre denne sesongen, det første kom på frispark hjemme mot Mjøndalen), ellers har vi vaert flinke til å forsvare oss på cornere. Men det som bekymrer meg er at fire av de fem baklengsmå­lene kommer når vi er i numerisk overtall i eget felt. Vi er altfor dårlige til å ta ut folk, buldrer Berntsen.

– Er spillerne sløve, ikke konsentrer­te nok?

– Jeg tror ikke de er sløve. Det handler mer om at vi ikke er bevisste nok på at vi må ta ut folk. Det må øves på, og derfor har vi hatt treninger med fullt fokus på det defensive den siste tiden.

Stor utfordring

Viking tapte 0-2 hjemme for Aalesund 22. mai, mens Jerv vant 3-2 på eget gress i Grimstad fem dager senere. Nå venter formlaget Sogndal på Fosshaugan­e. Sogningene kom skjevt ut fra start i årets sesong. Men har nå tre strake seire. I to av kampene har de snudd fra å ligge under til å ende opp med tre poeng.

Berntsen kaller utfordring­en i det som er spådd å bli en glohet affaere (meldes over 25 grader) for «veldig tøff».

–De spiller variert. Med to store stoppere, men ellers med mange lettbeinte spillere som har enorm løpskraft. Det er det laget i divisjonen som kommer til å utfordre oss mest på dette med løping og jobbing.

– Og så har de tre seirer på rappen?

– Det blir veldig tøft. De har stilt med samme lag i de tre kampene også. De er i en god stim. Fosshaugan­e har alltid vaert en veldig vanskelig bane å spille på, så det blir en tøff utfordring. Men vi er gode nok til å slå dem

– Dere har to strake tap, Berntsen. Setter det dere noe tilbake?

– Nei. Det er tøft å tape kamper, men det må vi tåle. Vi får heller fokusere på at vi er på 2. plass etter ti spilte kamper. Vi har satt oss i en god posisjon.

Fem mann må vike

Med seier mot Sogndal vil Viking vaere helt i haelene på Aalesund med en kamp mindre spilt.

– Det er kolossalt jevnt. Vi har en kamp mindre spilt, men det er ikke bare å plusse på tre poeng der. Kampen skal spilles, minner Berntsen om. Han tror ikke det skal ha noe å si for laget at de har gått to uker uten kamp.

– Det beste er å spille hver uke, men nå var det vi som søkte om å få Florø-kampen utsatt, så det får vi takle. Sånn er det jo på høsten også når det er landskampp­auser, sier Berntsen.

Han reiser rett fra Sogndal til Bergen for å se Viking 2 mot Varegg søndag. Med 23 spillere i troppen må han vrake fem spillere til A-lagets kamptropp hver uke. Derfor er han opptatt av å følge Viking 2 tett.

PS! Følge Sogndal-Viking direkte fra klokken 15.30 og chat med Ingve Bøe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway