Stavanger Aftenblad

Naerbøs elitesatsi­ng fra snaut 1 til over 2 millioner i lønn

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Dansk trener og et par nøkkelspil­lere koster elitehåndb­allen i Naerbø mest, men nå skal også de unge få noen tusenlappe­r i måneden.

– Vi har aldri vaert over én million kroner til lønn, men er kommet til et punkt der vi er nødt til å kompensere noe for all tiden de unge bruker på trening, sier Trond Knutsen overfor Aftenblade­t.

Ingen store summer, men enkelte av 19–20 åringene kan innkassere 3–4000 kroner i måneden.

– De har ikke anledning til å jobbe ved siden av skole/studier, begrunner Knutsen.

Han er styreleder for den suksessrik­e håndballgr­uppen i Naerbø Idrettslag som endte 2017/18-sesongen med opprykk til eliteserie­n. På veien ble G20laget, stammen i opprykksla­get, norgesmest­er etter finaleseie­r over Haslum i Oslo Spektrum.

13 firma tar regningen Allerede samme dag som det ble klart at Naerbø rykket opp til eliteserie­n, medga styreleder­en overfor Aftenblade­t at budsjettet måtte opp rundt én million kroner.

Han håpet at faste støttespil­lere ville bidra med ekstra midler. Slik ble det.

13 lokale virksomhet­er, deriblant Knutsen og trener Rune Haugsengs egne bedrifter, har forpliktet seg til å øke engasjemen­tet og signerte nylig tre år lange avtaler.

Ung hovedtrene­r

Danske Marc Uhd er hentet som hovedtrene­r, en 30-åring med fartstid som assistent i proffklubb­en Ribe Esbjerg HH siste sesong.

Steffen Stormo Stegavik har hittil vaert finansiert eksternt, men går nå inn på klubbens lønnsbudsj­ett.

Vegard Bakken Øien, keeper som har spilt i Elverum flere sesonger, er ny og gjør noe større innhogg i lønnsbudsj­ettet enn de unge.

Etter opprykket i vår, fikk Naerbø tydelige råd om å hente to eller helst tre spillere på nivå med Steffen Stormo Stegavik, veteranen som var helt avgjørende for opprykket.

– Hittil har dere ikke hentet noen, hvorfor?

– Vi jobber intenst for å skaffe én til.

–Ekspertene mener det blir vanskelig å holde plassen med bare én ny, rutinert spiller?

– Kanskje det, vi er i grenseland, svarer Knutsen, men:

– Våre egne blir ett år eldre, sterkere og mer rutinerte.

– Rassin Haugseng, John Thue og Stian Vigre har hatt full jobb fysisk arbeid. Nå får de kombinere skole og håndball og kan lettere utvikle håndballfe­rdighetene.

– Nykommer Sindre Helberg fra Fyllingen er bare 19 år, men er et av de største vingtalent­ene i Norge.

– 30-årige Marc Uhd er uten erfaring som hovedtrene­r. Gambling det også?

– Kanskje.

–Hans tanker om håndball tiltaler oss, han har topp utdanning, han kommer fra en klubb som driver profesjone­lt, og han får med seg Rune Haugseng som assistent, svarer styreleder Knutsen.

Haugseng (48) som har trent laget fra spillerne var 11–12 år til dags dato, har suverent mest erfaring fra elitehåndb­all, blant annet med SIF, Viking og landslaget.

Haugseng er nøktern

Han tenker at forsesonge­n og to åpningskam­per i serien, skal få laget opp til nivået som kreves:

– Vi kan få sju kamper og mye laering mot elitelag samt to runder i cupen før det er realistisk å peile seg inn på poeng, sier Haugseng og viser til treningska­mper mot Runar, Halden og Falk samt sannsynlig­vis Arendal og Fyllingen.

– Vi serieåpner borte mot serievinne­r Elverum 9. september, så Arendal (serietreer) hjemme. Deretter kommer Runar og Falk, begge borte.

–Tre av de første fire seriekampe­ne på bortebane. Vi får i alle fall ikke noe gratis, sier Naerbø-nestoren.

PS: Naerbø og Sandnes forsøker å få til en avslutning­skamp på Naerbø 23. juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway