Stavanger Aftenblad

Mann omkom etter fall i Månafossen

- Ina Gundersen ina.gundersen@aftenblade­t.no Birgitte Flote birgitte.flote@aftenblade­t.no Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

ULYKKE: En mann i 20-åra er bekreftet omkommet etter et fall i Månafossen. Mannen hadde polsk statsborge­rskap, men var bosatt i Stavanger.

I går opplyste politiet at de er i gang med å varsle pårørende. Mannen er polsk og bosatt i Stavanger. Han var på tur med familien da han falt uti og omkom.

Politiet fikk den første meldingen om ulykken lørdag klokken 15, Meldingen gikk ut på at en mann hadde falt i Månafossen.

– Folk har sett en person falle ut i fossen, sa operasjons­leder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidist­rikt til Aftenblade­t lørdag ettermidda­g.

Det var mye folk i området, siden det var lørdag og fint vaer.

Falt ut og ble drevet med Mannen i 20-åra var på tur langs fossen da han på en eller annen måte ramlet utfor en kant og falt i vannet. Han ble deretter blitt ført med vannet et stykke, ble med ned første fossefall på noen fallmeter og ble sittende fast i en kulp om lag ti meter fra der den store fossen renner ut i fritt fall i over 70-80 meter.

Derfor fastslo redningstj­enesten ganske tidlig at de ikke ventet å hente opp mannen i live.

– Det er ikke mye håp om å finne liv, opplyste Runar Heggen, politiets innsatsled­er på stedet, i 16.30-tiden lørdag.

Da Aftenblade­t var på stedet lørdag, ble mannen forsøkt heist ut med Sea King-redningshe­likopter mens klatrere bistod med festing og sikring.

– Det var en vanskelig redningssi­tuasjon, forklarte innsatsled­er Heggen.

Pårørende av forulykked­e var på stedet og ble tatt hånd om av nødetatene.

Like før klokken 18 meldte politiet at mannen var hentet opp av fossen. Han ble da bekreftet død av lege på stedet.

Månafossen ligger i Frafjord og er med sine 90 meter i fritt fall den høyeste fossen i Rogaland. Turen starter på Eikeskog.

Det er bratt opp til fossen, men stien er utbedret og på mange måter har dette blitt en familietur for mange.

Forrige ulykke i 2015

Sist gang Aftenblade­t skrev om en fallulykke ved Månafossen var i 2015. En fransk kvinne på 40 år falt ned ved fossen og ropte selv etter hjelp. Sea King, luftambula­nse og politi kom til stedet, og fikk heist kvinnen opp med båre. 40-åringen fikk brudd i en fot og en arm, fikk legehjelp på stedet. Hun ble heist ut fra området og ble flydd til Stavanger Universite­tssjukhus.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Mannen ble liggende i kulpen markert med rød sirkel.
PÅL CHRISTENSE­N Mannen ble liggende i kulpen markert med rød sirkel.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? – Det er ikke mye håp om å finne liv, opplyser Runar Heggen, innsatsled­er i politiet, i 16.30-tiden lørdag ettermidda­g.
PÅL CHRISTENSE­N – Det er ikke mye håp om å finne liv, opplyser Runar Heggen, innsatsled­er i politiet, i 16.30-tiden lørdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway