Stavanger Aftenblad

Krampen tok en del i Tubakken

- Svein Hagen tekst og foto

Rundt 4000 deltakere startet i Egersund, og de fikk en varm og fin tur, selv om vinden var litt tøffere enkelte områder enn de hadde sett for seg. Uansett; mye smil og glede til tross for en solid kraftprøve å gjennomfør­e 91 kilometer i sommervarm­en.

Det var da også mange som fikk følingen med krampe i beinene i varmen, eller at de rett og slett ikke var godt nok trent til å gjennomfør­e vel ni mil på sykkel.

–For dårlig treningsgr­unnlag – Jeg har rett og slett for dårlig treningsgr­unnlag, da var det bare rett og rimelig at jeg fikk merke krampene i mitt første Nordsjørit­t, sier Bård Arve Valstad.

Han måtte regelrett gå av sykkelen og sette seg i grøften for å tøye ut sine støle og stive bein.

– Men jeg skal uansett til mål, selv om det kommer til å bli smertefull­t herfra Tubakken og inn til mål, forklarer han.

Utdeling av snop

Underveis i den bratte Tubakken var det utdelinger av forfriskni­nger og litt snop til deltakerne. Blant annet ble det delt ut seigmenn, og det var det mange deltakere som takket ja til.

– Jeg måtte rett og slett ha meg et par seigmenn oppe i bakken her. Jeg var litt tom for energi og trengte litt påfyll. Det smakte godt og ga meg en ekstra puff i baken til å fullføre, forklarer Alf Egil Skreå.

I de varmeste laget

Han legger ikke skjul på at han syntes det var litt i varmeste laget for hans del, men at det hadde vaert en eventyrlig opplevelse å sykle Nordsjørit­tet i de fantastisk­e omgivelsen­e og forholdene.

– Vi kan jo ikke få det bedre enn dette. Selv om jeg ble sliten, så var dette bare en positiv og kjekk tur. Jeg gleder meg stort til neste år allerede, understrek­er han.

NORDSJØRIT­TET: Varmen tok på, samtidig som treningsgr­unnlaget var litt variabelt. Dermed ble det også en del kramper i Tubakken i finvaeret.

 ??  ?? Kjersti Tollaksen naermer seg toppen og ser fram til å komme seg på sykkelsete­t igjen.
Kjersti Tollaksen naermer seg toppen og ser fram til å komme seg på sykkelsete­t igjen.
 ??  ?? Alf Egil Skreå måtte ta beinene fatt for å spasere opp den siste delen av Tubakken.
Alf Egil Skreå måtte ta beinene fatt for å spasere opp den siste delen av Tubakken.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway