Stavanger Aftenblad

Drømmen gikk i oppfyllels­e

-

Vidar Mehl har en lang rekke pallplasse­ringer i Norgescupe­n, men først under Nordsjørit­tet gikk drømmen om seier i oppfyllels­e.

Han kjempet om seieren i fjor i den 118 kilometer lange løypen, men da punkterte og ødela sine muligheter for å vinne. I ettermidda­g hadde han ingen uhell, og han kunne juble hemningslø­st da han krysset mållinjen først. Dette er min aller første seier i Norgescupe­n noensinne, og det var bare herlig å oppleve det. Og når det skjer i en så flott løype som her i Nordsjørit­tet, så er dette bare en gledens dag for meg, smiler han i målområdet.

– Løypene her i Nordsjørit­tet var knusktørre og inviterte til stor fart for oss deltakere i eliteklass­en. Og når vi i tillegg får en solid medvind i store partier, så var det ikke rart det gikk fort unna, sier Vidar Mehl.

Han legger ikke skjul på at profilen på den lange eliteløype­n i Nordsjørit­tet omtrent er som skapt for han som terrengsyk­list. - Jeg kan vel si det så enkelt at dette er en drømmeløyp­e for min del. Jeg har faktisk gledet meg i lang tid til å få revansj for den sure andreplass­en i fjor, som kom etter at jeg punkterte, sier han.

Vinnertide­n til Vidar Mehl ble 3.30.45, men toeren Fredrik Haldseth fikk tiden 3.32.35.

I kvinneklas­sen var GunnRita Dahle Flesjå som kom først over målstreken, som hun også gjorde i fjorårets ritt. Hun fikk tiden 3.56.48, hun slo Hildegunn Gjertrud Hovdenak med over sju minutter, hun fikk tiden 4.04.22.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Vidar Mehl strekker hendene i vaeret og jubler skikkelig for sin aller første seier i Norgescupe­n.
SVEIN HAGEN Vidar Mehl strekker hendene i vaeret og jubler skikkelig for sin aller første seier i Norgescupe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway