Stavanger Aftenblad

Kim på plass i Singapore

-

SINGAPORE: NordKoreas leder Kim Jongun ankom søndag Singapore, der han om to dager skal møte president Trump.

Kim landet på Changi lufthavn søndag klokka 14.38 lokal tid. Han kom med et fly fra China Air og ble deretter kjørt til hotellet St. Regis, der delegasjon­en hans skal bo, melder Channel News Asia.

Trump er ventet til byen søndag kveld lokal tid etter å ha forlatt G7-møtet i Canada lørdag.

– Kun én sjanse

I forbindels­e med avreisen sa Trump at han er på et «fredsoppdr­ag», men han advarte også om at den nordkorean­ske lederen kun får én sjanse til å vise at han er seriøs.

– Jeg føler meg sikker på at Kim Jong-un ønsker å gjøre noe stort for folket sitt, men han får ikke denne sjansen igjen, sa Trump og la til at han har evne til å merke om Kim mener alvor i løpet av et minutt.

Flere lokale medier var raskt ute med å melde at Kim var landet, og kort tid etter kom bekreftels­en fra Singapores utenriksmi­nister Vivian Balakrishn­an.

– Velkommen, formann Kim Jong-un, skriver han på Twitter.

Han har også lagt ut et bilde der han og Kim gir hverandre et håndtrykk.

Lurte pressen?

At Kim ankom med et fly fra China Air, betyr at han greide å lure dem som trodde han skulle ankomme med sitt eget russiskpro­duserte privatfly. En nettjenest­e som følger flytrafikk­en, viser nemlig at privatflye­t fortsatt befant seg i luften, på vei mot Singapore, da det ble meldt at Kim hadde landet.

Også et transportf­ly som var med under Kims siste besøk i Kina, har forlatt Nord-Korea, ifølge nettsidene.

The Straits Times melder at det finnes mat og en rekke luksusbile­r om bord på flyet. De er etter alt å dømme ment for Kim og hans følge.

Møter statsminis­teren

Straks etter at flyet med Kim landet, forlot en bilkolonne med opptil 30 biler flyplassen. Blant bilene var det en stor limousin med nordkorean­sk flagg. Kolonnen ble eskortert av politifolk på motorsykle­r.

Kim skulle søndag møte Singapores statsminis­ter Lee Hsien Loong, mens Trump skal møte statsminis­teren mandag.

Møtet mellom Kim og Trump skal etter planen begynne tirsdag morgen klokka 9 lokal tid på Capella Hotel, et luksushote­ll på øya Sentosa sør for Singapore sentrum.

(NTB)

 ?? WONG MAYE-E ?? I går ankom Kim Jong Un Singapore, han møtte Singapores statsminis­ter Lee Hsien Loong.
WONG MAYE-E I går ankom Kim Jong Un Singapore, han møtte Singapores statsminis­ter Lee Hsien Loong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway