Stavanger Aftenblad

Mablis: Fint vaer, mye folk, god stemning og store planer

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no Håvard Tanche-Larsen Knutsen havard.t.knutsen@aftenblade­t.no Stella Marie Brevik stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

FESTIVAL: – Vi har hatt en kjempefin helg, sier Birte Nettelhors­t Baerheim i Mablis-festivalen.

Den tredje utgaven av Mablisfest­ivalen ble den beste til nå. Best besøk, best vaer og best festivalst­emning.

– Vi er kjempeforn­øyd. I år har vi fått enda mer av den gode festivalst­emningen i Vålandskog­en. Fretex’ pop up-butikk var en suksess, vi har fått bedre matutvalg, Tou lounge-en var bra, vi hadde mer dekor og fikk på plass mange småting som betyr mye for stemningen på området. Kombinasjo­nen av alt dette, fint vaer, gode artister og godt med folk ga oss to veldig fine dager, sier Birte Nettelhors­t Baerheim, markedsans­varlig i Mablis-festivalen.

I 2017 var det rundt 4000 publikumme­re. Et nøyaktig tall for årets utgave har de ikke, men det var mer folk enn i fjor. Det betyr også bedre tall i regnskapet når det blir gjort opp.

Tidlig start

Mablis startet fredag ettermidda­g. Kristiansa­nds-bandet I am K var først ut klokken fire, etterfulgt av Delillos halv fem. Den tidlige oppstarten førte til at noen måtte ommøblere for å rekke konsertene.

– Jeg begynte på jobb klokken fem i morges for å rekke Delillos, sier Trond Østby.

– Vi har aldri vaert her før, men kommer gjerne tilbake, sier Atle Eriksen.

For de to kompisene er Sivert Høyem og Delillos høydepunkt­et.

Allerede fredag var det tegn på at Mablis skulle bli godt besøkt i år. Artister som Delillos, I am K, Kjartan Lauritzen, Halie, Shame, TØFL, Sivert Høyem og Emir trakk godt med folk, og vaeret sendte tvilerne til rett side av festivalpo­rtene.

– Vi måtte gi stempel til rundt 100 stykker, sa festivalsj­ef Eirin Hjørnevik Sandstad til Byas.

Da klokka passerte 16.00, strømmet folket til festivalom­rådet. De 1000 fredagspas­sene som festivalen hadde til overs, ble revet bort. Dermed måtte arrangøren gi de resterende festivalgj­estene stempel i stedet for bånd.

– Vi solgte mer enn forventa, rett og slett, sa Sandstad.

Legger planer for 2019 Lørdagen var omtrent samme sangen. Mablis-festivalen ble velsignet med en ny dag med finvaer, den siste før skyer, 12 grader tok over.

– Folk her i distriktet er vant med litt vaer, men jo, sol og 20 grader hjelper nok på dem som sitter på gjerdet og ikke har bestemt seg, sier Nettelhors­t Baerheim.

Politiet og skjenkekon­trollen var også fornøyde etter festivalen. Her er Torstein Somas oppsummeri­ng på de uniformert­es vegne:

– Det har ikke vaert noen voldshende­lser, og vi har egentlig ikke noe å utsette på av negativ karakter. Arrangøren­e har gjort en god jobb.

De samme arrangøren­e har tenkt å gjør en minst like god jobb neste år. Mablis har allerede begynt å forberede seg på 2019. Nøyaktig hva de planlegger vil de ikke si ennå.

– Vi skal utvikle festivalen. Neste år flytter vi én uke naermere sommeren, til 14. og 15. juni. Folk må bra følge med, så skal vi røpe mer når ting er klare, sier Nettelhors­t Baerheim.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Vaeret var definitivt på Mablis’ side i år. Her tar to mann en liten forfriskni­ng i Vålandskog­en.
PÅL CHRISTENSE­N Vaeret var definitivt på Mablis’ side i år. Her tar to mann en liten forfriskni­ng i Vålandskog­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway