Stavanger Aftenblad

Per Hanasand overtar DNT

-

STAVANGER: Etter seks år som styreleder i DNT, takket Berit Kjøll i dag for seg. Nå tar Per Hanasand fra Stavanger Turistfore­ning over vervet.

Hanasand kommer fra Stavanger turistfore­ning, som er den tredje største medlemsfor­eningen i DNT med 37.000 medlemmer. Han har selv sittet i styret for Stavanger turistfore­ning i 18 år, de siste ti årene som leder.

- En forening fra 1800-tallet krever fornying, vedlikehol­d og oppussing. Vi må lese samfunnet og bygge tilbudet vårt rundt utviklinge­n, da kan vi vaere spreke og sunne i nye 150 år, sa Hanasand i sin takketale.

Hanasands vei inn i foreningen var et engasjemen­t for å ta vare på naturen.

- Vi har en vakker natur i Norge. Skal du bruke naturen til noe annet enn å nyte den, må du ha en god grunn. Forsøpling og plasten på strand og i vann er en utfordring, og vindkraft blir en av de tøffeste kampene vi må ta, sa Hanasand.

Han er samtidig opptatt av mangfoldet i DNT, som består av 57 medlemsfor­eninger.

- Det er summen av alt vi holder på med i DNT som er det viktigste. Bredden i tilbudet, at alle kan finne noe som passer for dem, er min drivkraft.

Skal følge opp ny strategi

I tillegg til å velge ny styreleder, vedtok også landsmøtet en ny femårig strategi, med tydelig vekt på å bidra til et mer baerekraft­ig samfunn. Blant annet skal DNT redusere antall interne flyreiser, jobbe for å erstatte dieselaggr­egater på hyttene med klimavennl­ig energi og etablere marka- og fjellgrens­er i byer og tettsteder.

- Det blir en veldig viktig plattform for meg. Jeg vil bidra til at organisasj­onen styrkes, slik at vi sammen kan nå de ambisiøse målene. Vi vil vaere en tydelig og sterk stemme for naturen og friluftsli­vet, og gå foran som et godt eksempel for et friluftsli­v som setter minst mulig fotavtrykk, sier Hanasand.

Hanasand er 61 år, utdannet jurist nå pensjonert og har bak seg et allsidig yrkesliv i offentlig sektor, blant annet pasientomb­ud, helseog sosialsjef, kommunaldi­rektør, assisteren­de rådmann og driftsdire­ktør. I tillegg har han hatt mange andre verv.

- Jeg har hatt mange jobber i livet. De var spennene og meningsful­le, men å jobbe frivillig for Turistfore­ningen er utvilsomt den kjekkeste. Jeg gleder meg til å ta fatt, og går til oppgaven med stor ydmykhet, sier Hanasand.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Per Hanasand.
PÅL CHRISTENSE­N Per Hanasand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway