Stavanger Aftenblad

Korprisen 2018 til Steinar Eielsen fra Sandnes

-

På hjemmebane ble komponist, arrangør og dirigent Steinar Eielsen tildelt Korprisen 2018 da Stavanger/Sandnes var vertsby for Landstreff­et.

Komponist, arrangør og dirigent Steinar Eielsen er tildelt Korprisen 2018. Overrekkel­sen ble gjort fredag 8. juni på en konsert til aere for han under Landsfesti­valen for kor i Stavanger. På konserten i Stavanger domkirke ble det framført komposisjo­ner og arrangemen­ter av Eielsen av Kvinnekore­t Concentus, Sandneskam­eratene og Mandal Sangforeni­ng. Han har tidligere dirigert de to første av disse korene.

Korprisen deles av Norges Korforbund til enkeltpers­oner eller grupper som har bidratt til å gi norsk korsang større utbredelse og høyere kvalitet. Mottakeren av prisen får 30.000,- kroner.

Norges Korforbund sier i sin begrunnels­e at Steinar Eielsen kan se tilbake på en imponerend­e virksomhet og hans betydelige bidrag til fornyelse av det norske korreperto­aret blir spesielt trukket fram. Variasjone­n i vanskeligh­etsgrad på både komposisjo­ner og arrangemen­t gjør at en stor bredde av kor kan synge hans verker.

Eielsen har skrevet en rekke bestilling­sverk til ulike ensembler rundt i Norge. Hans produksjon brukes i stor grad både nasjonalt og internasjo­nalt.

I sin dirigentpe­riode for Sandneskam­eratene bygde Steinar Eielsen koret opp fra 7 medlemmer i 1974 til å bli et av Norges beste mannskor.

I 1978 etablerte Eielsen det ambisiøse kvinnekore­t Concentus, et kor som den dag i dag holder et høyt nivå. Koret Da Capo stiftet han i 2006, et blandet kor bestående av godt voksne, dyktige sangere som fortsatt dirigeres av Eielsen.

Tidligere vinnere av Korprisen er Knut Nystedt, Magnar Mangersnes, Grete Pedersen, Maria Gamborg Helbekkmo, Norunn Illevold Giske, Øystein Fevang, Carl Høgset, Ragnar Rasmussen, Per Oddvar Hildre, Henning Sommerro, Sverre Valen, Terje Kvam og Tove Ramlo-Ystad.

 ?? NORGES KORFORBUND ?? Steinar Eielsen mottar Korprisen 2018 fra Korforbund­ets president Stein Høyer.
NORGES KORFORBUND Steinar Eielsen mottar Korprisen 2018 fra Korforbund­ets president Stein Høyer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway