Stavanger Aftenblad

– Det er viktig å ikke grave seg ned for mye

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

SOGNDAL: Viking står med tre strake tap og virker å vaere i fritt fall. Mot Sogndal ble nok en gang et enkelt baklengsmå­l avgjørende. Bjarne Berntsen klarer å bevare fatningen selv om han er betenkt.

– Vi må laere av den dårlige 1. omgangen. Vi må ta med oss den gode 2. omgangen. Så skal vi vise de neste motstander­ne våre at det er kvalitet i dette Vikinglage­t og at vi kan reise oss etter tre strake tap.

Det sa Berntsen til Aftenblade­t før han og laget forlot Fosshaugan­e lørdag ettermidda­g. Fergetiden­e gjorde at besøket i Sogndal ble så kort som mulig. Og det er kanskje like greit.

For Viking gikk på sitt tredje strake tap da hjemmelage­t vant 1-0 i toppkampen i 1. divisjon. Det ble et gjensyn med gamle problemer for Viking, som sliter i kraftig motbakke.

Forandrer ingenting

Selv om Berntsen naturligvi­s er opptatt av å påpeke at Vikings 2. omgang var av en helt annen karakter enn de første 45 minuttene, så var nok en gang Vikings åpning på kampen så svak at det bør bekymre. Og at laget hevet seg, vel, det skulle vel nesten bare mangle.

For saerlig mye dårligere går det ikke an å bli.

– Hva gjør disse tre tapene med dere, med planen deres, med alt, Berntsen?

– Svaert lite. Det gjør oss bare enda mer innstilt på å vise hva vi kan, hva vi står for. Vi har fire kamper igjen til serien snur og det blir en liten pause. Vi er veldig innstilt på å vise oss fram i de kampene. Vi må følge opp 2. omgangen fra denne kampen. Det er mye positivt å ta med seg fra den.

– Men det har vi snakket om før. Og så skjer det igjen. Hvorfor?

– Mål preger kamper. Det som var mest skuffende nå var at vi slapp inn så tidlig, sier Berntsen, som visste at Sogndal kom til å presse høyt og stresse Viking. Viking fant ikke ut av det før pause.

Feil på feil på feil

Målet som avgjorde kampen lørdag var nok en gang av det enkle slaget. Julian Ryerson slo vekk ballen på midtbanen, Tord Salte satte seg selv totalt ut av spill ve

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway