Stavanger Aftenblad

Fikk en eventyrlig opplevelse i egen by

- Svein Hagen

HÅNDBALL: Gøran Søgaard Johannesse­n og Kristian Bjørnsen syntes det var magisk å spille en viktig landskamp i sin egen hjemby. Stappfulle tribuner sørget for en eksentrisk stemning.

De to lokale landslagss­pillerne uttalte på forhånd at det å spille landskampe­r i Stavanger er en fantastisk opplevelse. Og det skulle fort vise seg at nettopp slik skulle det bli også denne lørdagskve­lden i DNB Arna.

Norge ledet på det meste med ti mål et stykke ut i den andre omgangen, men slakket av litt mot slutten og lot sveitserne spise seg innpå, til slutt viste resultatta­vlen 32-26 i norsk favør. Litt sløvt spill på slutten forhindret likevel ikke de to stavangerg­uttene å sitte igjen med en eventyrlig opplevelse.

– Jeg må si det er en utrolig spesiell opplevelse å spille en landskamp her i Stavanger. Fullsatt hall og magisk stemning er det jo alltid når vi spiller med landslaget her, til tross for at dette var en lørdags kveld, sier Gøran Søgaard Johannesse­n like etter kampslutt.

Fikk mye spilletid

Han var oppriktig godt fornøyd med å få så mye spilletid på hjemmebane foran en fullsatt hall i sin egen hjemby. Han takket og bukket for all spilletide­n han fikk og kvitterte også med fire scoringer, samtidig som han gjorde manns jobb i både forsvar og angrep.

– Det er jo å spille som er det kjekkeste som håndballsp­iller, uansett nivå, og når jeg fikk så mye spilletid her i min egen hjemby, var det viktig å ta vare på den sjansen, understrek­er han.

Han følte laget hadde full kontroll på sveitserne langt ut i matchen og på det meste ledet det norske laget med hele ti mål. I denne perioden gikk det aller meste på skinner for de norske spillerne, inkludert de lokale innslagene. Men så begynte det å kladde litt både framover og bakover for spillerne.

– Det faktum at vi tapte den andre omgangen med to mål, liker vi slett ikke i det hele tatt. Vi brant en del sjanser og kastet bort ballen litt unødvendig, et tegn på at vi kanskje var litt ukonsentre­rte og slitne. Vi ga dem noen unødvendig­e kontringsm­uligheter som de utnyttet maksimal, forklarer han.

Fantastisk publikum Kantspille­r Kristian Bjørnsen ordnet fem scoringer fra sin posisjon på banen, og han var klar på sine gjøremål etter de scoringene. Jubel og vinking opp mot tribunen ble fast innslag etter hvert som scoringene satt.

– Det var mye familie og venner som var og så på denne kampen, og var det kjekt å kunne gi litt ekstra tilbake til dem. Det er jo ikke hver dag jeg spiller håndball på mitt opprinneli­ge hjemsted, sier han.

– Det er nesten som om vi får frysninger når vi ute på banen opplever den fantastisk­e stemningen publikum lager, forklarer Bjørnsen.

Han håper at det ikke går lenge før Norges landslag igjen skal spille i Stavanger.

– Maken til publikum skal det letes lenge etter. Vi spillere får en utrolig selvtillit ute på banen når vi har en ekstra medspiller på tribunene med oss, sier han.

Litt sløve på slutten

Både han og Gøram Søgaard Johannesse­n irriterte seg over at de slapp seg litt for mye nedpå de siste minuttene, noe som gjorde at Sveits kunne kappe noen mål innpå mot slutten.

– Vi vinner med seks mål, det etter tidvis mye rot de siste ti minuttene av denne kampen. Det skal vi luke bort til returoppgj­øret tirsdag. Vi kommer ikke til å vaere like sløve på slutten da, det kan vi love her og nå. I utgangspun­ktet leder vi så greit at vi skal gå på en solid blemme om vi ikke er VM-klare etter bortekampe­n, mener Kristian Bjørnsen og Gøran Søgaard Johannesse­n.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Gøran Søgaard Johannesse­n fikk massevis av spilletid og fikk virkelig vist seg fram i sin egen hjemby i VM Play Off-kampen mot Sveits.
SVEIN HAGEN Gøran Søgaard Johannesse­n fikk massevis av spilletid og fikk virkelig vist seg fram i sin egen hjemby i VM Play Off-kampen mot Sveits.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway