Stavanger Aftenblad

Fra seier til muntlig eksamen

- Svein Hagen

FRIIDRETT: Jakob Ingebrigts­en vant igjen og løp inn til 3.37,42 i Stockholm. Deretter rett på flyet hjem for å ta muntlig eksamen på skolen.

Jakob Ingebrigts­en har virkelig hatt en travel uke. Personlig rekord og mye oppstyr rundt Bislett Games på torsdag. I går var han på plass igjen på 1500 i Stockholm for å prestere nok en gang.

Og 17-åringen fra Sandnes viste igjen sine enorme egenskaper. Etter en litt tung åpning, så kom han med en vanvittig avslutning og satte de andre konkurrent­ene på plass. I mål var unggutten først med tiden 3.37,42, mens toer i løpet, Jordan Williamsz fra Australia fikk 3.38,30.

Bislett Games satt i kroppen

– Jeg var i grunnen innstilt på å løpe fort også i dette stevnet, men jeg manglet rett og slett litt sprut i beina i dagens løp, sier han like etter målgang.

Han merket på kroppen at de siste dagene har kostet en del krefter, både fysisk og mentalt. Før, under og etter Bislett Games var nemlig veldig hektisk for Jakob og Team Ingebrigts­en.

– Klart det setter sitt spor på kroppen med så mye styr som det var rundt Bislett. Men jeg følte jeg har klart å nullstille ganske så bra etter det, selv om jeg ikke var helt optimal i Stockholm. Dette var tross alt min nest beste tid på 1500 meter noensinne, og det faktum at jeg vant klart betyr også veldig mye, understrek­er han.

Han var godt fornøyd med løpet i den nasjonale klassen i Stockholm, og det faktum at han gikk til topps i konkurrans­e med mange andre sterke deltakere, gjorde at hans prestasjon var sterk.

– Nå skal det samles litt krefter og overskudd til alle de store konkurrans­ene som kommer utover, sier Jakob Ingebrigts­en.

Høydetreni­ng

Rett etter løpet måtte han til flyplassen i Stockholm for å komme seg hjem fortest mulig. Muntlig eksamen på Sandnes videregåen­de skole venter til uken.

– Jeg skulle gjerne reist med de to brødrene mine til St. Moritz i dag, men må dessverre hjem for å ta eksamen. Det er jo tross alt noe obligatori­sk jeg også må gjennom, forklarer han.

Like etter at eksamen er gjennomfør­t torsdag morgen, så setter han seg på første fly med tanke på høydetreni­ng sammen med sine brødre.

Gikk ikke helt veien på 5000 Henrik Ingebrigts­en løp inn til 9. plass med 13.28,89, mens Filip kom i mål på 12. plass med 13.46,40.

– Dette var en tung dag på jobben. Åpningen ble litt for hard. Det var rett og slett varmen, og tunge bein i dagens løp, sier Henrik Ingebrigts­en.

Begge de to Sandnes-løperne var med på den harde åpningen og fikk det rimelig vondt etter hvert.

– Jeg kjente tidlig at dette ikke var dagen min. Har faktisk hatt litt muskulaert vondt siden Bislett, og det var ikke det jeg hadde håpet på, forklarer Filip.

Tiden til Filip var ikke godt nok til å klare kravet til EM-deltakelse på distansen, det kravet er på 13.38.00.

På 400 meter hekk gjorde Joachim Sandberg fra Sandnes IL et meget godt løp. Han løp inn til andreplass på distansen og presterte solide 51,50. Noe som er solid årsbeste for han og bare halvsekund­et bak hans personlige rekord.

Klubbvenni­nnen Astrid Mangen Cederkvist ble nummer fem på 200 meter med 23,69, som bare er en drøy tidel bak sin personlige rekord som ble satt på Bislett torsdag.

Han merket på kroppen at de siste dagene har kostet en del krefter, både fysisk og mentalt.

 ?? SIMON HASTEGÅRD/BILDEBYRÅE­N ?? Jakob Ingebrigts­en vant 1500 meter på 3.37,42 i Stockholm i går.
SIMON HASTEGÅRD/BILDEBYRÅE­N Jakob Ingebrigts­en vant 1500 meter på 3.37,42 i Stockholm i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway