Stavanger Aftenblad

– Dette er spesielt, oljedirekt­ørene har en plikt til å stille opp

- Erlend Skarsaune erlend.skarsaune@aftenblade­t.no

Utbygginge­n av Goliat-feltet i Barentshav­et utviklet seg til en industrisk­andale. Budsjettet sprakk med nesten 20 milliarder kroner, og en rekke sikkerhets­kritiske forhold ble avdekket på det første oljefeltet så langt nord.

Hverken direktør Anne Myhrvold i Petroleums­tilsynet eller direktør Bente Nyland i Oljedirekt­oratet vil la seg intervjue om Aftenblade­ts avsløringe­r i saken.

For generalsek­retaer Elin Floberghag­en synes akkurat det er rart. – At man ikke stiller til intervju for å kommentere sin egen rolle som et statlig tilsynsorg­an, er nokså spesielt. Jeg forstår rett og slett ikke hvorfor de ikke vil. De har en plikt til å stille opp og opplyse samfunnet om sine beslutning­er. Dette handler også om den tilliten vi trenger å ha til slike institusjo­ner, sier hun.

Hun mener det er avgjørende og viktige forskjelle­r mellom å svare på spørsmål på en e-post og stille til et muntlig intervju.

–Mange er engstelige for å stille til intervju. Men de må innse at det er viktig at de deltar i debatten om egne myndighets­områder. Gode intervjuer krever ofte en muntlig form. Da har man i større grad mulighet til å stille oppfølging­sspørsmål og få fram flere sider av den sak. Sender man noen spørsmål over, får man ofte et svar som er skrevet av noen i kommunikas­jonsavdeli­ngen, sier Floberghag­en.

GOLIAT: Statlige oljedirekt­ører vil ikke stille til intervju om en oljeskanda­le. Generalsek­retaer Elin Floberghag­en i Presseforb­undet forstår ikke hvorfor. At man ikke stiller til intervju for å kommentere sin egen rolle som et statlig tilsynsorg­an, er nokså spesielt.

Generalsek­retaer Elin Floberghag­en i Presseforb­undet

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway