Stavanger Aftenblad

Misfornøyd­e renholdere ble hørt

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Renholdern­e i Sandnes gjør opprør etter kraftige kutt og mindre tid til å gjennomfør­e jobben. I går fikk de støtte i formannska­pet.

I snitt har en renholder i Sandnes i dag rundt et kvarter på seg til å vaske et klasserom og rundt fem minutter på et toalett. Det siste året har kommunen kuttet rundt 9 millioner kroner i innsparing­er.

Sandnespos­ten har skrevet en rekke saker om opprøret i Fagforbund­et, som mener mange av deres fagorganis­erte har fått det langt verre som en direkte følge av omstilling­sprosessen­e i kommunen.

Dropper nedbetalin­g Kritikken har tydeligvis gjort inntrykk. Renholdern­es situasjon og kuttene i de ulike enhetene fikk mye oppmerksom­het da administra­sjonsutval­get (der også de hovedtilli­tsvalgte har talerett) og formannska­pet skulle behandle perioderap­port og budsjetter­inger. Annelin Tangen, nestleder i Ap la frem følgende forslag: Bystyret ber rådmannen i samråd med Sandnes Eiendomsse­lskap KF og tillitsval­gte om å ta en gjennomgan­g av renhold for å identifise­re mulige tiltak og eventuelle organisato­riske endringer. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Hun la frem et forslag om å overføre 69.580.000 kroner på disposisjo­nsfondet fremfor å overføre dem til investerin­gsfondet, slik rådmannen foreslo. Forslaget ble vedtatt.

Avventer

– Vi ser at det er behov for å øke grunnbeman­ningen innenfor flere enheter. Derfor er det fint å avvente overføring­er fra drift til investerin­ger, sa Heidi Bjerga (SV), som la frem et konkret forslag om å reversere 4 millioner kroner i kutt hos renhold.

– Vi har tydeligvis tenkt likt. Høyre støtter forslaget om ikke å overføre fra drift til investerin­ger. Vi vil blant annet bruke 10 millioner kroner av midlene på skole, men dette kommer vi tilbake til frem mot bystyret, sa Thor Magne Seland (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway