Stavanger Aftenblad

Aftenblade­t skriver ubegripeli­g om Torget

- Ingebjørg S. Folgerø Medlem av kommunalst­yret for miljø og utbygging (KMU) i Stavanger (H)

SENTRUM: Aftenblade­ts leder 11. juni skriver at «administra­sjonen har lagt øret til bakken og hørt på politikern­e» og legger derfor frem et forslag om å forby salg av såkalt nips på Torget. Det er skivebom. Jeg vet ikke hvor administra­sjonen har lagt ørene til i denne saken, men det er ikke hos oss.

I fjor ble det opprettet en arbeidsgru­ppe for Torget i kommunalst­yret for miljø og utbygging (KMU), bestående av representa­nter fra Høyre, Ap og Frp. Vår overordned­e anbefaling, som det var full enighet om i KMU, var at vi ønsker et bredt og variert vare- og tjenesteut­valg på Torget. Vi er sikre på at den eneste måten å få tilbake liv på

Torget er ved å få inn flere selgere og et mye bredere vareutvalg. Ikke faerre selgere, ingen produktbeg­rensning, og definitivt ingen tafatte forsøk på å tilbakefør­e til fordums frukt og grønt.

Derfor har vi også bedt administra­sjonen om å kontakte Stavanger Sentrum AS, i håp om at de kan bistå som fasilitato­r gjennom å oppmuntre flest mulig butikker, verksteder, organisasj­oner og andre til å bruke boder og telt på Torget. Så skulle kommunen til gjengjeld bidra med å anskaffe fine telt og fine boder som de kunne leie ut til alle sammen – inkludert souvenirse­lgerne. Ensartede telt, fordi vi ikke ønsker dagens tilfeldige teltby, men teltene er ment å bli den eneste klare endringen for dagens torgselger­e. Pluss forhåpentl­ig økning i antall som selger.

Jeg siterer fra den tverrpolit­iske «torggruppa» sin enighet i vinter: «Dersom Torget skal bli attraktivt som sted å handle, mener arbeidsgru­ppen at vareutvalg­et har betydning og henvender seg til byens brukere. Et interessan­t tema som er drøftet i arbeidsgru­ppen, er hva som kan vaere fremtidens torghandel. Dette kunne som eksempelvi­s vaere at fasilitato­r arrangerer markedsdag­er med ulike tema. På noen dager kunne det ha tema med sjokolade/godteri, bruktbokma­rked, outlet/ salg fra sentrumsbu­tikkene. Boder med for eksempel sykkelrepa­ratør, skomaker, nøkkelsmed, utstilling­er fra byens teater, konserthus, museer, turistinfo­rmasjoner og attraksjon­er osv.» Stavanger Sentrum AS skulle få råderett over de faste bodene, men alle og enhver skulle få leie telt og selge sine varer og tjenester.

Politikern­e vil ha et levende torg med et bredt og variert utvalg, slik at både turister og innbyggern­e kan kose seg og finne ting de har lyst til å handle. Det har vi gjort veldig klart gjennom hele arbeidspro­sessen.

Kommunalst­yret for miljø og utbygging er sikre på at den eneste måten å få tilbake liv på Torget er ved å få inn flere selgere og et mye bredere vareutvalg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway