Stavanger Aftenblad

Ja til skattefri og universell barnetrygd

- Heidi Bjerga SV

POLITIKK: FN mener Norge må øke barnetrygd­en for å hjelpe fattige barnefamil­ier ut av fattigdom, hørte jeg på radioen i dag. Det har SV også ment lenge, og det er på tide at vi gjør noe nå før det blir enda større gap mellom fattig og rik i landet.

Barnetrygd­en er det enkleste og viktigste grepet for å komme ut av fattigdom. Det er en universell ordning og når alle barn mellom 0 og 18 år, den er skattefri, og den har størst betydning for dem som har minst fra før.

KrF ønsker å skattlegge

Det var derfor gledelig å høre representa­nten fra KrF på NRK si at de er for å øke barnetrygd­en. Hurra, tenkte jeg, nå får vi det til. Endelig kan vi gjøre en forskjell for de barnefamil­iene som har minst. Bare i Sandnes er det over 900 barn som lever i fattigdom. Men så kom neste setning. KrF vil skattlegge barnetrygd­en, for da vil skatten vaere med å finansiere barnetrygd­en. Hm, tenkte jeg. Lurer på hvordan barnetrygd­en er finansiert i dag. Er ikke det via skatten?

Vi trenger KrF på laget KrF-representa­nten mente videre at det var de som tjente mest som ville betale mest skatt, og familier som har lite, må skatte lite for å finansiere barnetrygd­en. For ordningen skulle fortsatt vaere universell. KrF mener altså at de som trenger barnetrygd­en for å komme seg ut av fattigdomm­en, selv skal finansiere barnetrygd­en for å komme seg ut av fattigdomm­en. Jeg håper noen kan ta en prat med KrF snarest. Vi trenger dem på laget for de mest sårbare.

SV vil arbeide for at barnetrygd­en skal vaere skattefri og universell. I tillegg vil vi fortsette arbeidet for at barnefamil­ier som mottar sosialstøn­ad skal få beholde barnetrygd­en. I dag får de nemlig kutt i stønaden hvis de mottar sosialstøn­ad. Dette bidrar ikke til å hjelpe barnefamil­ier ut av fattigdom.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? – Jeg håper noen kan ta en prat med KrF snarest. Vi trenger dem på laget for de mest sårbare barna, skriver Heidi Bjerga.
SHUTTERSTO­CK – Jeg håper noen kan ta en prat med KrF snarest. Vi trenger dem på laget for de mest sårbare barna, skriver Heidi Bjerga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway